Çalışan Anneye Yurt Ve Kreş Zorunluluğu Geliyor! Yükümlülük İşverende Olacak

Emsal niteliğinde bir karar çıktı. İşverene dava açan çalışan yurt ve kreş imkanlarını kazandı.

Emsal niteliğinde bir karar çıktı. İşverene dava açan çalışan yurt ve kreş imkanlarını kazandı.

Açılan dava sonucunda çalışan anne için yurt ve kreş zorunluluğu getirildi. Samsun'da bebekli anneler için önemli bir karar verildi anne ve bebeklerin yakından ilgilendiren o karar alakalı tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz.



Emsal niteliği taşıyan olay Samsun'da yaşandı. Bir bankanın çağrı merkezinde 7 yıldır görev yapan anne yönetmeliğe istinaden çocuğunu bırakabileceği ve bakım hizmeti alabileceği çocuğunu emzirmesi için çalışmaya en az 250 metre mesafede olan yurt ya da kreş tarzındaki bir yer ya da 250 metreden daha fazla ise gidebilecek bir araç sağlanmasını talep etti. Noter aracılığı ile işverene iletilen bu talepler kabul edilmedi. Çağrı merkezi çalışanı kadın iş akdini tek taraflı olarak feshetti.



Dava sonucunda 28 yaşındaki anne kıdem tazminatı almaya hak kazandı. Davanın açılabilmesi için bazı şartların yerine getirilmesi gerekiyor. 150 kadın personelinin bir arada çalışması emziren bir anne olması ve bebek bakımı ihtiyaçlarının giderilmesi gerektiği belirtiliyor. Konuyla alakalı avukatlarda işverenlerin gerekli şartları sağlaması gibi durumlarda anneler tek taraflı sözleşme feshi ederek kıdem tazminatı talep edebilirler diyor.


Gündem Haberleri