Çalışma Bakanı Bilgin'den Son Dakika 3600 Ek Gösterge ve Yeni Emeklilik Sistemi Açıklaması!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin son dakika açıklaması yaptı. 3600 ek göstergede son durum ne, EYT çıkacak mı, emeklilik sistemi değişecek mi, kimler hemen emekli olacak?

Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren bir son dakika açıklaması yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin hem 3600 ek gösterge hakkında da hem de emeklilik sistemi hakkında kritik bilgiler verdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı içerisindeki kurul tarafından çalışmaların tamamlandığı ilan edildi.

3600 ek göstergede son durum hakkında bilgi veren Bakan Bilgin, Bakanlık bünyesindeki çalışmaların tamamlandığını, bundan sonraki süreçte Memur Sen ile bakanlık bünyesinde ikili görüşmelerin devam edeceğini dile getirdi. 3600 ek göstergenin yanı sıra emeklilik sistemi için de yeni bir düzenlemenin masada olduğunu söyledi.

BAKAN'DAN SON DAKİKA AÇIKLAMASI GELDİ: EMEKLİLİK SİSTEMİ DEĞİŞİYOR!

Bakanlık bünyesinde yürütülen son çalışmalar hakkında açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin "Emeklilik sistemi ve ek gösterge mekanizmasının yeniden düzenlemesi gündemimizdedir. Bu gündemin gereğini yapacağız" diyerek gündemin gereklerini yerine getireceklerini bir kere daha vurgulamış oldu.

Hatırlanacağı üzere Bakan Bilgin çalışmalar hakkında bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından talimat verildiğini belirterek "Bu çalışmayı Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifleriyle sonlandırmak için çalışıyoruz. İnşallah ocak ayında TBMM'ye getireceğiz" diyerek Ocak ayını işaret etmişti.

Bugün pandemi nedeni ile online olarak düzenlenen Kamu Personeli Danışma Kurulu KPDK toplantısına başkanlık eden Bakan Bilgin toplantı sonrasında basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulunurken açıklamada geçen Emeklilik Sistemi açıklaması akıllara yeniden EYT başlığını getirdi. Hatırlanacağı üzere AK Parti tarafından EYT hakkında çalışma başlatıldığı açıklaması büyük heyecan yaratmıştı.

Gündem Haberleri