Çalışma Bakanı Selçuk Giresun'da ki Sel Felaketi için 2.5 Milyon Kaynak Aktarılacağını Açıkladı

Giresun'un Dereli İlçesi'nde yaşanan sel felaketine ilişkin yeni açıklama Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'tan geldi.

Giresun'un Dereli İlçesi'nde yaşanan sel felaketine ilişkin yeni açıklama Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'tan geldi. Bakan Selçuk Giresun Dereli'de yaşanan selden etkilenen vatandaşlar için sosyal yardımlaşma vakıflarına 2.5 milyon TL para aktarıldığını duyurdu.

22 Ağustos tarihinde Giresun'un Dereli İlçesinde yaşanan aşırı yağışlar nedeniyle su baskınları olmuştu.



Meydana gelen sel ve heyelan nedeniyle yıkılan ve ağıs hasar gören çok sayıda bina yıkıldı. Büyük çaplı maddi hasarın bulunduğu bölgeye ise yardımlar aktarılmaya başlandı. Bu yardımlara ilişkin ilk açıklama Bakan Zehra Zümrüt Selçuk'tan geldi.



ÇALIŞMA BAKANI SELÇUK'TAN YARDIM AÇIKLAMASI



Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yapmış olduğu açıklamasında Giresun'daki sel felaketi sonrası vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi adına sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına 2,5 milyon TL aktarılacağını bildirdi.



Söz konusu yardımlara ilişkin açıklamalarının devamında, bakanlık birimlerinin vatandaşlara irtibata geçtiğini duyuran Bakan Selçuk, “Ekiplerimiz vatandaşımız ile bire bir temasa geçiyor. Yapılan çalışmalar ve incelemeler sonrasında ihtiyaç sahibi hanelerimizin sosyal ekonomik destek hizmetinden yararlandırılmasını sağlayacağız” dedi.



Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk konuşmasında ayrıca 60 kişiden oluşan Psiko-Sosyal Destek ekibi ile 2 mobil Sosyal Hizmet Merkezi aracının bölgede hizmet verdiğini açıkladı.



Emlak365.com


Gündem Haberleri