Çalışma Bakanlığı'ndan TYP müjdesi! 29 bin 280 ilave kontenjan açıldı

Bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalarda 4 il için ilave TYP kontenjanın açılacağı öğrenildi.

Bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından müjdeli haber duyuruldu. Yapılan açıklamalara göre deprem bölgesi olan 4 ilde toplamda 29 bin 280 ilave kontenjanın açılacağı öğrenildi. Bu kapsam dahilinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından açılan TYP kontenjanları hakkında bilgilendirme yapıldı.

4 İLDE İLAVE TYP PERSONEL ALIMI YAPILACAK!

Bakanlık tarafından yapılan son açıklamalar ile birlikte Bakan Işıkhan tarafından yapılan açıklamalarda yapılacak olan TYP personelleri hakkında "Sel, deprem gibi afetlerin olumsuz etkilerinin giderilmesi için bu programları etkin şekilde kullanmaktayız. Ortaya çıkan felaketin hemen ardından çok hızlı bir şekilde TYP programlarını tahsis ettik. 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan deprem felaketlerinin yaralarını sarmak için Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illerimize 29 bin 280 kişilik TYP kontenjanını tahsis ettik. Şimdi de bu basın toplantısında da bu 4 ilimize görülen ihtiyaç üzerine bölgede hızla toparlanma sürecine katkı vermek için ve kamu hizmetlerimizi aksatmadan yürütmek adına da ilave kontenjan tahsisini yapmış bulunuyoruz. Hatay'ımıza ve diğer illerimize hayırlı olmasını diliyorum." şeklinde duyuru gerçekleştirildi.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Yapılan bu açıklamaların ardından vatandaşlar tarafından en çok merak edilen konular arasında TYP personeli olarak çalışmak isteyen kişilerin sağlaması gereken şartlar oldu. İŞKUR üzerinden alımların yapılacağı TYP personelleri hakkında yapılan açıklamalara göre başvuru şartları şu şekilde verildi;

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kuruma kayıtlı olmak,
  • 18 yaşını tamamlamış olmak,
  • 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (c) bentleri kapsamında SGK’ya bildirilmiyor olmak ve isteğe bağlı sigortalılık hariç aynı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında sigortalı olmamak veya belirtilen kapsamda sigortalı sayılmamak,
  • Emekli ve malul aylığı almıyor olmak,
  • Öğrenci olmamak (açık öğretim öğrencileri hariç)

Gündem Haberleri