Canan Kaftancıoğlu'ndan değişim açıklaması!

CHP'de seçimden sonra gündeme gelen değişim tartışmasının ardından Canan Kaftancıoğlu tarafından değişim açıklaması geldi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından CHP'de gündeme gelen değişim çağrısının ardından pek çok açıklama da gündeme gelmişti. Özellikle de Kılıçdaroğlu'nun 2024 parti genel seçimlerinde aday olmaması gerektiği konusunda pek çok polemik gündeme geldi.

EKREM İMAMOĞLU'NUN DEĞİŞİM AÇIKLAMALARINA KAFTANCIOĞLU'NDAN YANIT!

Canan Kaftancıoğlu tarafından bugün bu değişim çağrıları hakkında "Örgüt içi meselelerin kamuoyunda konuşulmasını doğru bulmam, kim olursa olsun, kim yaparsa yapsın. Ekrem Bey de genel başkanlıkla ilgili bir söz etmedi, parti içinde bir değişim; fikirsel değişim, birçok ayakları olan bir değişim olması gerektiğinden söz etti, aynı şeyi ben de söylüyorum, Genel Başkan da söylüyor. Belki tek farkımız bizler parti içi kurullarda bunu söylüyoruz, Ekrem Başkan bunu kamuoyuyla paylaşıyor ama bir yerde 'benim kastettiğim şey genel başkanlık değil' dediğini biliyoruz." şeklinde ifadelere yer verildi.

KILIÇDAROĞLU'NUN ADAY OLMASI GİBİ BİR DURUM YOK!

Seçimlerde aday olma konusu hakkında açıklamalar yapan Kaftancıoğlu “Kazanılınca “ben kazandım”, kaybedilince “ben kaybetmiyorum”, böyle bir şey olabilir mi? Kazanılırsa hep birlikte kazanılır, kaybedilirse de hep birlikte kaybedilir, herkes üzerine düşen sorumluluğu alır. Kılıçdaroğlu'nu tanıyan biri olarak asla koltuğa yapışmak gibi bir duygusu olmadığını bizzat biliyorum, bunu iddialı söyleyebilirim. Kılıçdaroğlu örgütünü dinleyecektir, örgütü kendisini adaylaştırırsa o sorumluluktan kaçmayacaktır, örgütten aksi yönde bir ses gelirse de aday olmaz. Yani Kılıçdaroğlu'nun kendisinin aday olması gibi bir durum olmaz” ifadelerine yer verdi.

Gündem Haberleri