Çavuşoğlu Moskova'da! Rusya'dan Son Dakika Türkiye ve Ukrayna Savaşı Açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ukrayna Savaşı ile ilgili konuları görüşmek üzere Rusya'ya gitti. Çavuşoğlu'nun ziyareti sonrası ise Rusya'dan ilk resmi açıklama geldi.

Rusya Ukrayna Savaşı devam ederken çok önemli bir hamle Türkiye'den geldi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'la görüşmek üzere Moskova'ya gitti. Savaşa dair konuların görüşüldüğü görüşmenin ardından iki isimden açıklama geldi.

RUSYA'DAN TÜRKİYE AÇIKLAMASI

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye'ye ilişkin konuşmasında iki ülkenin Ukrayna konusunda görüş ayrılıkları olduğunu söyledi. Türkiye'nin izlediği dengeli politikaya değinen Lavrov "Ukrayna ilgili birtakım görüş ayrılıklarımız var. Ancak Türkiye’nin dengeli tutumu bizim için çok kıymetli. Ankara'nın Montrö Sözleşmesi'nin yerine getirilmesine yönelik sorumlu yaklaşımına değer veriyoruz." ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'DEN RUSYA VE UKRAYNA AÇIKLAMASI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yapmış olduğu konuşmasında ise yaşanan sürece ve Türkiye'nin duruşuna ilişkin bilgi verdi. Çavuşoğlu konuşmasında "Her iki tarafla da ilişkileri iyi olan bir ülke olarak dürüst bir arabuluculuk ve kolaylaştırıcı rolümüzü tüm zorluklara rağmen sürdürdük. Türkiye başından beri net bir tutum sergilemiştir. Dengeli, objektif, haktan ve hukuktan yana tutumunu açıkça göstermiştir" açıklamasında bulundu.

ÇAVUŞOĞLU UKRAYNA'YA GİDECEK

Rusya'da gerçekleştirilen görüşmenin ardından Mevlüt Çavuşoğlu, Ukrayna Dışişleri Bakanı ile de bir görüşme yapacak. Görüşmeye ilişkin ilk bilgileri kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamıştı.

Gündem Haberleri