Çene Liposuction Nedir, Nasıl Yapılır?

Çene Liposuction nedir, nasıl yapılır yazımızda değindik. Siz de çene Liposuction'ı yaptırmak için sayfamızı inceleyebilir; çene estetiği hakkında merak ettiğiniz tüm sorulara yazımızda rahatlıkla cevap bulabilirsiniz.

Çene Liposuction uygulaması gıdı estetiği olarak bilinir. Yapılan araştırmalar insanların %47'sinin gıdı bölgesinde rahatsızlık duyduğunu ortaya çıkarmıştır. Gıdı çene altında bulunan boyun başlangıcının ön kısmında yer alır. Ağız ve dilin alt kısmını destekleyen ana doku dışarıdan rahatlıkla görünebilir. Alttaki yağ tabakası artarak üstteki deri gevşediğinde gıdı belirgin hale geldiği için kişiyi rahatsız edebilir. Yağlanmaya bağlı olarak ortaya çıkan gıdı, görünüm açısından pek çok kişide rahatsızlık uyandırabilir. Gıdı bölgesinin görünümündeki bozulmalar cildin elastikiyet yapısını kaybederek çene hattının şeklinin bozulmasına neden olur. Boyun yapısı ve yağlanma gibi sebepler de çenenin şeklinin bozulmasında oldukça etkilidir. Bu durum bazı hastalarda çeşitli psikolojik sorunlara sebep olabilir. Gıdı bölgesindeki yağlanma kişiyi mutsuz ettiği için kişinin çene görünümünü iyileştiren çene hattı estetiği, çene Liposuction uygulaması hastanın sosyal hayata kısa sürede dönmesine yardım ederek kendine olan güvenini yerine getirir.

Gıda Bölgesi Sarkmasının Sebepleri Nelerdir?

Gıdı bölgesi sarkmasının sebeplerinden bazıları şunlardır: 

  • Yaşlanma süreci, yaşlandıkça cilt elastikiyet yapısını kaybettiği için çene hattında çeşitli sarkmalar oluşabilir.
  • Kalıtsal sebepler, kişinin çene bölgesi normalden çok daha fazla su tuttuğu için çene yapısı zamanla zayıflar.
  • Aşırı ağırlık taşıma, vücudun belirli bölgelerde istenmeyen yağlardan kurtulmanızı zorlaştırır.

Gıdı Estetiği Nasıl Yapılır?

Gıdı estetiği kişiye özgü uzman hekim tarafından gerçekleştirilir. Cerrahi yöntem ve medikal tedavilerle sarkmış olan gıdı kısa sürede tedavi edilerek kişiye oldukça estetik, hoş bir görünüm kazandırılır.

Liposuction İle Gıdı Estetiği    

Liposuction ile gıdı estetiği fazla yağların alınmasında başvurulan uzmanlık gerektiren bir uygulamadır. Gıda sorunu yaşayan 50 yaşının altındaki kişilerin yüzündeki deri dokusu yoğun değildir. Yağ birikme ihtimali yüksek olan hastalar yağların çenenin altından alınmasıyla daha estetik bir görünüm kazanır. Yağ alma işlemi sınırlı uyuşturma yardımı ile yapılır. Liposuction sırasında boyun arkaya atılarak işlem kısa sürede, genel anestezi yöntemi ile gerçekleştirilir. Başa yakın bölgede yapılan Liposuction ile yağ alma işlemi 45 dakikada bitirilir. Hastaneye yatışı gerektirmeyen bu uygulama sonrasında bir haftaya kadar ödemlerin oluşması olağandır. Bazen sorun tek başına yağlanma olmayıp küçük çeneli yapılarda da Çene Liposuction uygulaması gerekebilir. Sadece yağlı alanın alınması orantıyı düzeltmeye yetmeyeceği için uygulama ile alınan yağlar çene ucuna ve kenarlarına özenli şekilde enjekte edilerek çene estetiği ve belirginliği artırılır.

Gündem Haberleri