Cevdet Türkyolu Kimdir, Ne İş Yapar, Nerede Hangi Ülkede Yaşıyor?

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in öldüğü ve yerine Cevdet Türkyolu'nun geçeceği iddia edildi. Peki Cevdet Türkyolu kimdir, ne iş yapar, nerede hangi ülkede yaşar? Tüm bu soruların cevabı merak ediliyor.

Sosyal medyada yer alan bazı iddialar gündeme bomba gibi düştü. Gece saatlerinde FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in öldüğü öne sürüldü. Sabah'ta yer alan habere göre FETÖ'ye ait olan ve ABD'den yayın yapan iki sosyal medya hesabında öldüğüne dair paylaşımlar yapıldı.

Bu paylaşımlarda ölüm haberi doğrulanırken çok önemli bir açıklamada yer aldı. O açıklamalarda, FETÖ silahlı terör örgütünde Fetullah Gülen'in yerine elebaşı olarak Cevdet Türkyolu devam edecek.

FETÖ'NÜN BAŞINA GEÇECEĞİ İDDİA EDİLEN CEVDET TÜRKYOLU KİMDİR?

Cevdet Türkyolu, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile 1974 yılında tanıştı. İzmir'in Bornava ilçesinde öğrenci yurdunda tanışan iki isim daha sonra yakın oldular. 9 Eylül Üniversitesi'nde Hukuk Fakültesinde öğrenim gören Cevdet Türkyolu üniversite eğitiminin ardından FETÖ'nün çekirdek yapısı içinde yer aldı. O dönemden sonra Fetullah Gülen'in yanında olan ve özel işleri ile ilgilenen Cevdet Türkyolu'nun, Gülen'in Türkiye'de yaşadığı dönemde lebaşının özel kalemi olarak çalıştığı öğrenildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan bilgiye göre; Cevdet Türkyolu örgütün emniyet, TSK ve yargıdaki mensuplarından sorumlu yöneticilerinden oluşan ve "Hususiler" olarak adlandırılan mahrem yapının başında yer alıyordu. Hususiler grubunun tüm faaliyetlerinin Cevdet Türkyolu tarafından koordine edildiği ve daha sonra Fetullah Gülen'in onayına sunulduğ aktarıldı.

Gülen'den Sonra İkinci İsim

Yeniakit'te yer alan habere göre; Gazeteci Nurettin Veren'in Cevdet Türkyolu hakkında mahkeme dosyasına giren tanık beyanında şu ifadeler yer aldı. "Gülen'in özel hizmetlerinde olan, ilacını, yiyeceğini ayarlayan kişidir. 12 yaşından beri yanından ayrılmaz. En mahrem şeylerine bile o bakar. Gülen'in emri kadar geçerli emirleri vardır. Fetullah'tan sonra en karanlık adamı mı diyeyim ikinci adamı mı diyeyim, öyle birisidir."

Fetullah Gülen'in Kardeşinin Kızı ile Evli

Cevdet Türkyolu'nun ayrıca ethullah Gülen'in kardeşi Seyfullah Gülen'in kızı Mebruke ile evli olduğu öğrenildi. Cevdet Türkyolu, Fetullah Gülen ile beraber ABD'de yaşıyor.

Gündem Haberleri