Çevre Bakanı Kurum Duyurdu: 318 Milyon Lira Ödenerek 4 Bin 755 KM Bisiklet Yolu Yapılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yapmış olduğu açıklama ile Avrupa Bisiklet Ağı (Eurovelo) ile entegre edilecek olan bisiklet yolları hakkında yeni açıklamalarda bulundu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yapmış olduğu açıklama ile Avrupa Bisiklet Ağı (Eurovelo) ile entegre edilecek olan bisiklet yolları hakkında yeni açıklamalarda bulundu. Bisiklet yolları ile vatandaşa güvenli şekilde bisiklet sürme imkanı sunulurken ulaşım konusunda da alternatif bir çözüm sunulmuş olacak. Şehirlerarası Ulaşım ve Turizm Amaçlı Bisiklet Yolları Master Planı hakkında yaşanan son gelişmeler ve detaylar haberimizde...

Türkiye yeni ulaşım projeleri ile adından söz ettirmeye devam ederken konu hakkında yeni bir açıklamada Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yapıldı.



Bakan Kurum yapmış olduğu açıklamasında "Şehirlerarası Ulaşım ve Turizm Amaçlı Bisiklet Yolları Master Planı" çerçevesinde yapımı devam eden ve tamamlanan bisiklet yolları hakkında bilgi verdi.



BAKANLIK BİSİKLET YOLLARI İÇİN 318 MİLYON 750 BİN LİRA ÖDEYECEK!



Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum "İzmir ile Antalya arasında bulunan korunan alanlarda yapacağımız bisiklet yolları Datça-Knidos, Köyceğiz-Dalyan, Fethiye-Ölüdeniz, Patara-Kaş-Kekova ve Bodrum-Yatağan-Milas'ta yoğunlaşacak.



Ankara, Konya ve Aksaray sınırları içerisinde yapacağımız bisiklet yolları ise Gölbaşı ilçesi ile Tuz gölü etrafında yer alacak. Ege, Akdeniz ve İç Anadolu sınırları içerisinde bulunan korunan alanlara yapacağımız bisiklet yolları toplamda 1496 kilometreye sahip olacak.



Bakanlık olarak Ege ve Akdeniz bölgesinde yer alan bisiklet yollarının uygulama projelerini tamamladık, Tuz Gölü ve Gölbaşı'ndaki bisiklet yollarının uygulama projelerinin çalışmaları ise sürüyor. Korunan alanlara yapılacak olan bisiklet yolları 318 milyon 750 bin liraya mal olacak" diyerek son durumu özetledi.



YAPIMI TAMAMLANAN BİSİKLET YOLLARI HANGİ İLLERDE?



Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Çankırı, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, Kahramanmaraş, Malatya, Rize, Sakarya, Trabzon, Tunceli'de toplam 102 kilometrelik bisiklet yolunun yapımı tamamlandı.



YAPIMI DEVAM EDEN BİSİKLET YOLLARI HANGİ İLLERDE?



Batman, Bitlis, Çanakkale, İstanbul, Konya, Kırşehir, Kütahya, Mersin, Muğla, Niğde, Ordu, Rize, Siirt, Trabzon, Tokat, Yozgat, Zonguldak illerinde yer alan 114 kilometrelik bisiklet yolunun yapım aşamaları ise devam ediyor.



Emlak365.com


Gündem Haberleri