Çevre Bakanı Kurum'dan Giresun'da ki Sel Mağdurlarına Kira Yardımı Açıklaması

Giresun'da yaşanan çok büyük hasara neden olan sel felaketine ilişkin resmi açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Giresun'da yaşanan çok büyük hasara neden olan sel felaketine ilişkin resmi açıklamalar gelmeye devam ediyor. Konuya ilişkin son açıklama Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan geldi. Bakan Kurum açıklamasında sel felaketi sonrası vatandaşlara yapılacak yardımlara ilişkin bilgi verdi.

Giresun'da aşırı yağışların neden olduğu sel baskınları sonrasında can kayıpları yaşanmıştı. Büyük çaplı hasarlarında yaşandığı kent genelinde çalışmalar aralıksız devam ediyor.



İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehirclik Bakanı Murat Kurum ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin bulunduğu şehirde vatandaşlara destekler sağlanacak. Bu kapsamda mağdur olan vatandaşlar için sağlanacak yardımlara dair resmi açıklama geldi.



SELDEN ETKİLENENLERE KİRA YARDIMI



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum bölgeye gidip buralarda incelemelerde bulunmuştu. Bakan Kurum incelemelerinin ardından binaları yıkılan yada ağır hasar gören vatandaşların barınma ihtiyaçlarına dair devlet desteği sağlanacağını duyurdu.



Kendisine ait sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan Bakan Kurum, kentsel dönüşüm ve kira yardımı hakkında bilgi verdi.



Çevre Bakanı Murat Kurum vatandaşların merakla beklediği bu yardımlara dair açıklamasında, "Giresun Dereli’de selden etkilenen vatandaşlarımızın yaralarını sarıyoruz. Hasar gören evlerin yıkımlarını süratle başlatıyoruz. İlçeye kurduğumuz iki kentsel dönüşüm ofisinde vatandaşlarımızı bilgilendirerek kira ve taşınma yardımlarını hemen yapacağız." dedi.



Giresun'un Dereli İlçesi'nde yaşanan aşırı yağışların aardından oluşan sel baskınında 17 bina yıkılmıştı. Toplam 361 bina hasar alırken bu binaların bazılarının haar durumu ağır.



Emlak365.com


Gündem Haberleri