Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 130 personel alımı yapacak! Tüm şartlar belli oldu…

Devlet eli ile personel alımları devam ediyor. Bakanlıklar bünyesinde yapılan personel alımlarında, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca 130 personel alımı gerçekleştirilecek.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 130 personel alımı gerçekleştireceğini duyurdu. Bakanlık bünyesinde çalışmak isteyen adaylar, bakanlığın personel alımına ilişkin başvuru şartlarını ve detaylarını araştırıyor. Söz konusu ilana göre Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı “Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Uygulamalarında Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına Dair Esaslar” bünyesinde personel alımı yapacak. Bakanlığın ilanına göre 130 kişiye ilgili birimlerde istihdam sağlanacak. Peki Çevre ve Şehircilik Bakanlığı personel alımlarında aranan şartlar ve başvuru tarihleri neler? İşte detaylar…

BAKANLIK PERSONEL ALIM İLANINI DUYURDU

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 130 personel alımı ile vatandaşlara istihdam sağlayacak. Söz konusu personel alımlarında KPSS şartı da bulunuyor. Ayrıca adayların başvuru sonrasında sözlü sınav aşamasını da geçmesi gerekiyor ve bu aşamadan sonra adaylar bakanlık çatısı altında sözleşmeli olarak çalışmaya başlayabiliyor. Bu kapsamda bakanlık, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun uyarında 2012/3945 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile çıkarılan esaslara göre istihdam sağlayacak. Adayların söz konusu personel alımlarında belirtilen genel ve özel şartları karşılaması gerekiyor.

ADAYLARDA ARANAN ŞARTLAR NELER?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın gerçekleştireceği 130 sözleşmeli personel alımlarında adayların aranan genel ve özel şartları karşılaması gerekiyor. KPSS şartının da arandığı personel alımlarında ayrıca adayların sözlü sınavdan da başarılı şekilde geçmesi gerekiyor. Buna göre ilgili personel alımlarında aranan şartlar şöyle:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesi uyarınca belirtilen şartlara haiz olmak,

  • Sağlık durumu bakımından iklim değişikliklerine ve her çeşit yolculuk şartlarına elverişli olmak,

  • Bakanlık tarafından yapılacak sözlü sınavda 100 üzerinden en az 70 puan almak,

  • Başvuruların yapıldığı tarihin son günü itibariyle bakanlığın aradığı diploma derecesine, yabancı dil bilgisine ve mesleki tecrübe şartlarının tamamına sahip olmak,

HANGİ MESLEKLERDE ALIM YAPILACAK?

Belirtilen şartları karşılayan adaylar arasından inşaat mühendisi, harita mühendisi, makine mühendisi, elektrik-elektronik mühendisi, bilgisayar mühendisi, jeoloji mühendisi, mimar, avukat ve şehir plancısı mesleki pozisyonlarından alım yapılacak.

Gündem Haberleri