CHP, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında kesin ihraç talebinde bulundu!

1 sene süre ile CHP'den ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın yeniden ihraç edilmesi yönündeki talep iletildi.

2022 senesinde Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ile Bolu Belediye Meclisi’nde Ak Partili bir kadın üye arasında geçen tartışmanın ardından CHP tarafından Özcan disipline sevk edilmişti. Bunun ardından yapılan açıklamalara göre Tanju Özcan, 1 sene süre ile partiden ihraç edilmişti. Geçtiğimiz ay bu sürenin dolması ile birlikte partiye dönüş yapan Özcan hakkında yeniden ve kesin ihraç talebinde bulunuldu.

BOLU BELEDİYE BAŞKANI HAKKINDA KESİN İHRAÇ TALEBİ GELDİ!

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından Kemal Kılıçdaroğlu hakkında eleştirilerde bulunan Tanju Özcan geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşımda bulunmuştu. Bu paylaşımında “Yerel seçimlere aynı kadro ve aynı söylemlerle gidilmesi halinde başarılı olma ihtimali yok. Aynı moral bozukluğu ile devam edilirse seçimde başarı, altılı ganyanda en fazla oran veren sürpriz ata oynamak gibi bir şey, keloğlanın yeniden saçlarının çıkmasını istemek gibi bir şey olur.” ifadeleri ile eleştirilerini dile getirdi.

Bununla birlikte CHP Genel Başkanlığı'ndan Kılıçdaroğlu'nun ayrılması gerektiği, 2024 senesinde gerçekleştirilecek olan seçimlerde kimse aday olmaz ise genel başkanlığa kendisinin adaylığını koyacağı yönündeki ifadeleri de gündeme gelmişti.

Bugün yapılan son dakika açıklaması ile birlikte bu söylemleri nedeni ile CHP tarafından Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın partiden kesin ihraç edilmesi yönünde taleplerin iletildiği öğrenildi. Konuya ilişkin Cumhuriyet Halk Partisi Sözcüsü Faik Öztrak da MYK toplantısı sonrasında Özcan'ın disiplin kuruluna sevk edildiğini "İç tüzüğümüz gereğince Tanju Özcan'ı disiplin kurumuza sevk ettik" ifadeleri ile açıkladı.

Gündem Haberleri