CHP Hakkında Şok İddia! 10 Milletvekili Daha İstifaya Hazırlanıyor!

CHP'de istifa dalgasının yeni isimlerle devam edeceği iddia edildi. Üç milletvekili ve bir belediye başkanı Muharrem İnce'nin yeni partisine katılmak için istifalarını açıklarken sırada 10 milletvekilinin daha istifa etmek için hazırlandığı belirtildi.

CHP'de istifa dalgasının yeni isimlerle devam edeceği iddia edildi. Üç milletvekili ve bir belediye başkanı Muharrem İnce'nin yeni partisine katılmak için istifalarını açıklarken sırada 10 milletvekilinin daha istifa etmek için hazırlandığı belirtildi.

CHP'nin parti politikasını beğenmeyen ve Muharrem İnce'nin ayrılıkçı hareketine destek veren 3 milletvekilinin istifasının ardından 10 milletvekilinin daha istifa ederek Muharrem İnce ile hareket edeceği iddia edildi.



10 MİLLETVEKİLİ DAHA İSTİFA EDECEK İDDİASI!



CHP'de parti politikalarından rahatsız olan 3 milletvekili önce Kemal Kılıçdaroğlu'na mektup yazarak ardından ise yüz yüze görüşerek istifa kararı vermişlerdi. Siyaset kulislerinde dolaşmaya başlayan bir başka iddiaya göre istifa için hazırlık yapan CHP'li 10 milletvekilinin daha bulunduğu ifade edildi.



Kemal Kılıçdaroğlu yönetimindeki CHP'nin politikalarından hoşnut olmayan ve bir başka yol arayışında olan 10 milletvekili için özel bir çalışma yapılmaya başlandı. CHP yönetimi bu milletvekillerini mercek altına alarak istifalarını engellemek adına harekete geçti. Bu milletvekillerinin Muharrem İnce ve ekibi ile dirsek temasında oldukları da CHP yönetimi tarafından tespit edildi.



KESİN KARAR VERMEDİLER!



10 milletvekilinin henüz istifa için kesin karar vermedikleri belirtildi. Gelecek hafta hem Muharrem İnce ile hem de Kemal Kılıçdaroğlu'nun ekibi ile görüşecek olan milletvekilleri bu görüşmelerin ardından nihai kararlarını verecekler. CHP yönetimi bu milletvekillerini ikna etmek için çaba gösterirken Muharrem İnce ise güçlü bir şekilde siyaset arenasına sokmak istediği yeni partisi için bu milletvekillerinin katılımını önemsiyor.



MİLLETVEKİLLERİ İLE YENİ PARTİ SEÇİME KATILMA HAKKI ELDE EDECEK!



Muharrem İnce'nin partisi için bu 10 milletvekilinin bir başka açıdan çok büyük önemi bulunuyor. Seçim kanunu gereği yeni kurulan bir siyasi partinin seçimlere katılabilmesi için en az 41 ilde teşkilatlanması ve büyük kongrenin yapılmasının üzerinden 6 ay geçmesi gerekiyor. Bu durumda Muharrem İnce'nin partisinin seçime girmesi için en iyimser ihtimalle en az 1 yıl beklemesi gerekecek. Bu süreçte bir erken seçim olursa yeni parti seçime katılamayacak. Ancak bunu aşmanın bir başka yolu bulunuyor. Eğer yeni kurulan parti 20 milletvekili ile TBMM'de grup kurarsa direkt olarak teşkilatlanmasına ve büyük kongresine gerek kalmadan seçimlere katılma hakkı elde edebiliyor. Muharrem İnce'nin partisine katılması gündemde olan 13 CHP'li milletvekili bu açıdan çok kritik bir pozisyonda bulunuyorlar.



Emlak365.com

Gündem Haberleri