CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu tüm milletvekillerini acil toplantıya çağırmıştı toplantının nedeni belli oldu

Dün yapılan son dakika duyurusu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tüm milletvekillerini acil kodu ile toplantıya çağırmıştı. 12 Aralık 2022 CHP olağanüstü toplantı nedeni açıklandı!

2023 senesinde yapılacak olan genel seçim ve Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde siyaset kulislerinde sıcak saatler yaşanmaya devam ederken dün bir son dakika açıklaması da CHP tarafından yapılmıştı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tüm milletvekillerini acil kodu ile toplantıya çağırmış ve katılımı zorunlu kılmıştı. 

CHP basın grubu tarafından yapılan açıklama ile duyurulan olağanüstü toplantının bugün saat 09:00 itibari ile Ankara'da mecliste yapıldığı duyuruldu. Mecliste yapılan toplantı büyük yankı uyandırırken tüm Türkiye olağanüstü toplantının nedenini merak etmiş, hatta bazı isimler "Kemal Kılıçdaroğlu adaylığını mı açıklayacak?" yorumlarında bulunmuştu. 

CHP'DE OLAĞANÜSTÜ TOPLANTININ NEDENİ NE, MİLLETVEKİLLERİ NEDEN ACİL TOPLANTIYA ÇAĞRILDI?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından yapılan çağrı üzerine tüm milletvekilleri Ankara'da düzenlenen toplantıya katılım için hareket etmişti. Yapılan çağrının ardından toplantının nedenleri merak konusu olurken beklenen ilk açıklamalar geldi. Toplantının ilk bölümünde mecliste yapılacak olan bütçe görüşmelerinin 2. turu hakkında bilgilendirme ve meclise sevk edilen kanun teklifleri hakkında değerlendirmeler yapıldığı belirtildi. 

Toplantının yaklaşık 10 dakika kadar sürdüğün toplantının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında tüm milletvekillerinin Adalet Bakanlığı'na doğru yürüyüşe geçtikleri yürüyüşün sebebinin ise 6 yaşındaki kız çocuğunun tarikat üyesi ile evlendirilmesi iddiaları olduğu belirtildi.

Yürüyüş meclisin Dikmen kapısından başladı. Kemal Kılıçdaroğlu resmi twitter hesabı üzerinden basın açıklaması yayımlayarak yürüyüşün nedenini duyurdu. 

Gündem Haberleri