CHP Lideri Kılıçdaroğlu'ndan Milli Yardım Kampanyası Açıklaması! Bağış Yapanlar Vergiden Düşecek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 7 aylık maaşını bağışladığı kampanyaya dair açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 7 aylık maaşını bağışladığı kampanyaya dair açıklamalarda bulundu. Kampanyaya katılan firma ve şahısların kampanyaya tutarlarını vergiden düşeceklerini ifade eden Kılıçdaroğlu'nun konuşması haberimizde.

Cumhuriyet Halk Partisi genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan yardım kampanyasına ilişkin açıklamalarda bulundu. CHP Lideri Kılıçdaroğlu başlatılan kampayaya bağış yapan kurum ve şirketlerin, bağışlarını vergiden düşeceklerini ve bu sayede faturanın yine vatandaşa çıkacağını ifade etti.



FATURA YİNE GARİBANA ÇIKACAK



Koronavirüs ile mücadele kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde Milli Dayanışma kampanyasını başlatmıştı. Bu kampanyaya ilk bağış ise yine Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapıldı, daha sonra çok sayıda siyasetçi ve kurum kampanyaya destek açıklamalarında bulundular.



Kampanya devam ederken ise konuya dair dikkat çeken bir değerlendirme geldi. Cumhuriyet Halk Partisi genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sözcü yazarı Saygı Öztürk'e başlatılan kampanya hakkında açıklamalarda bulundu. Kemal Kılıçdaroğlu değerlendirmelerinde kampanyaya bağış yapan kurumların ve şahısların vergi ödemelerinden bu tutarı düşüreceğini söyledi.



Başlatılan yardım kampanyasına makbuz karşılığı yapılan ayni ve nakdi yardımların tamamının şirketler tarafından vergi matrahından düşüldüğünü vurgulayan CHP Lideri Kılıçdaroğlu "Aynı şekilde kanunun 6. maddesine göre patronların şirketleri ya da kendi adlarına yaptıkları bağışlar da vergiden düşecek. Örneğin A şirketi bağışta bulundu. Şirket bunu vergiden düşecek. Şirket sahibi kendi adına yatırdıysa o da vergiden düşecek." ifadelerini kullandı.



Emlak365.com


Gündem Haberleri