CHP Lideri Kılıçdaroğlu'ndan Mülteci Açıklaması! Gitsinler Mi, Kalsınlar Mı? Referandumla Halka Soralım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suriyeliler başta olmak üzere tüm mültecilerin gönderilip gönderilmemesi konusunda referandum yapılmasını talep etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasında mülteciler konusunda yeni bir tartışma yaşanıyor. Kısa süre önce CHP Liderinin yapmış olduğu açıklamalara tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Kılıçdaroğlu'ndan yanıt geldi.

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU İLE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ARASINDA MÜLTECİ TARTIŞMASI

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu bir konuşmasında Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidar olması halinde mültecileri geri göndereceğini söylemişti. Bu açıklamalara Cumhurbaşkanı Erdoğan yanıt vermiş ve kendilerinin iktidarında mültecilerin gönderilmeyeceğini vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gelen bu açıklamaya ise yeni bir yanıt geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gazeteci Murat Yetkin'e açıklamalarda bulundu. Konuşmasında gündem başlıklarının yanı sıra kendisine sorulan sorulara da yanıt evren Kılıçdaroğlu, mülteci konusuna değindi.

Kemal Kılıçdaroğlu Gazeteci Yetkin'in kendisine sorduğu "Cumhurbaşkanı daha önce Suriye’de barış sağlanınca geri dönebileceklerini, hatta Suriye içindeki kampların bu amaca da hizmet ettiğini söylemişti? Söylem değişikliğini neye bağlıyorsunuz?" sorusuna cevap verdi.

Sığınmacılar konusunda referandum yapılmasını öneren CHP Genel Başkanı "Sığınmacılara vatandaşlık verilmesi isteniyorsa referanduma gidelim." ifadelerini kullandı. Konuşmasını ""Halka soralım. Bakalım halk istiyor mu sığınmacılara vatandaşlık verilmesini?” sözleriyel sürdüren Kılıçdaroğlu sığınmacılar arasında gettolar oluşmaya başladığını söyledi ve oluşabilecek tehlikeler konusunda uyarıda bulundu.

Gündem Haberleri