CHP ve İYİ Parti, AK Parti'nin randevu talebini reddetti!

İYİ Parti ile CHP tarafından AK Parti’nin başörtüsü ile alakalı anayasa değişikliği için randevu talebi reddedildi. Randevu talebinin reddedilmesine dair gerekçeyi CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel açıkladı.

AK Parti’nin başörtüsü ile alakalı anayasa değişikliğine dair siyasi partilerle görüşmek için hamleleri muhalefet partilerinden kabul görmedi. Dün HDP tarafından reddedilen AK Parti bugün de CHP ve İYİ Parti tarafından reddedildi. AK Parti’nin randevu talebini beraber değerlendiren ittifak ortakları CHP ve İYİ Parti bu teklifin reddedilmesi yönünde karar aldılar.

RANDEVU TALEBİ NEDEN REDDEDİLDİ?

İYİ Parti ile bir karar alarak AK Parti’nin randevu talebini reddettiklerini açıklayan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu yarın toplantıya çağrıldı. 1700’ün üzerinde bekleyen dosya varken İyi Parti’den 1, CHP’den 1 milletvekilinin dosyalarının öne çekilerek dokunulmazlıklarının kaldırılması ve yargılanmalarının önünün açılması isteniyor. AK Parti bir siyasi tercihte bulundu. Komisyon başkanı da AK Parti’nin talimatıyla komisyonu toplantıya çağırdı. Bu en basit ifade ile nezaketsizliktir.” dedi.

ANAYASAYI İHLAL EDİP ANAYASA GÖRÜŞMEK İSTİYORLAR

AK Parti’nin teklifini neden reddettiklerini açıklayan Özgür Özel, “Ak Parti bir yandan gelin anayasayı değiştirelim derken diğer yandan cımbızlama yoluyla iki milletvekilimizin dokunulmazlıklarını kaldırmak istiyor. İYİ Parti’ye ait olduğu açıkça belli olan RTÜK üyeliği verilmiyor. Enis Berberoğlu’nun da yargılamasına anayasaya aykırı olarak devam etmişlerdi. Bu kadar ağır anayasa ihlalleri yapılırken gelin anayasayı görüşelim yaklaşımına dair soru AK Parti’ye sorulmalıdır. Bundan sonrasını bizim yetkili kurullarımız değerlendirir.” ifadelerini kullandı.

SAVAŞ BALTASI ÇEKİP UZLAŞILMAZ

AK Parti’nin tavrının sorunlu olduğunu belirten Özgür Özel, “AK Parti önce ne yapmaya çalıştığını izah etmelidir. Siyasette balta çekip uzlaşmaya gelinmez. Savaş baltası ile görüşme yapmaya kalkan bir siyasi hareketin örneği dünyanın herhangi bir yerinde yoktur. Baltayı gömersiniz gelip uzlaşalım dersiniz. Biz ne yapmaya çalıştıklarını gerçekten anlamadık.” şeklinde konuştu.

Gündem Haberleri