CHP'de İstifa Dalgası Yayılıyor! Muharrem İnce Yeni İstifalar İle Gövde Gösterisi Yapacak!

Cumhuriyet Halk Partisi'nde parti içi muhalefet Muharrem İnce yönetiminde ayrılıkçı bir harekete dönerken teşkilatlardan istifa haberlerinin gelmeye devam edeceği bildirildi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nde parti içi muhalefet Muharrem İnce yönetiminde ayrılıkçı bir harekete dönerken teşkilatlardan istifa haberlerinin gelmeye devam edeceği bildirildi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nde Muharrem İnce yönetiminde yeni bir parti için kollar sıvanırken teşkilatlar CHP'den istifa etmek için adeta sıraya girdiler. Yalova'dan sonra Kırklareli ve Antalya'da da toplu istifaların geleceği iddia edildi.



CHP'DE İSTİFALAR YENİ TREND OLDU!



Muharrem İnce ile CHP yönetimi arasındaki derin fikir ayrılıkları resmi ayrılığa dönüşüyor. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile aralarındaki tüm bağları koparan Muharrem İnce önce Memleket Hareketi'ni başlattı. Ardından gördüğü ilgiden sonra bu harekete yeni bir siyasi partiye dönüştürmeye karar veren Muharrem İnce ekibi ile beraber bu yeni partinin tüzüğünü hazırladı. Yeni partinin programını da yüzde 90 oranında tamamlayan Muharrem İnce Mart ayı içerisinde resmen Memleket Partisi'ni kuracak.



Muharrem İnce'nin yeni parti kuracak olması somutlaşmaya başlayınca CHP içerisinde bulunan ancak kendilerini ifade etmekte güçlük çeken büyük kalabalıklar tercihlerini açıklamaya başladılar. CHP yönetiminin politikalarını beğenmeyen CHP'liler sırasıyla istifa seçeneğini kullanmaya başladılar.



MİLLETVEKİLLERİ İLE SÜREÇ BAŞLADI!



Geçtiğimiz hafta İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Yalova Milletvekili Özcan Özel ve Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy bir açıklama yaparak CHP'den istifa ettiklerini duyurdular. Ardından Muharrem İnce bir açıklama yaparak bu istifa eden milletvekillerinin kendileri ile hareket ettiklerini ve kurulduğunda Memleket Partisi'ne geçeceklerini açıkladı.



YALOVA'DA 350 KİŞİ İSTİFA ETMİŞTİ!



Milletvekillerinin istifasından sonra istifa dalgası teşkilatlara yayılmaya başladı. Muharrem İnce ile hareket ettiklerini söyleyen 350 CHP üyesi Yalova'da istifa ettiklerini açıkladılar. Yalova teşkilatından gelen bu toplu istifalar herkesin aklına başka teşkilatlardan da istifalar gelecek mi sorusunu getirdi.



KIRKLARELİ BELEDİYE BAŞKANI MUHARREM İNCE İLE HAREKET EDECEK!



CHP içerisinden gelen bilgilere göre toplu istifa hareketine iki ilin daha katılacağı açıklandı. Kırklareli'nde de toplu istifaların gündeme geleceği bildirildi. Aday gösterilmediği için bağımsız olarak seçime giren ve bu seçimi kazanarak Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu'nun Memleket Partisi'ne katılacağı bildirildi. Ayrıca Kırklareli CHP teşkilatının da CHP'den toplu şekilde istifa ederek Memleket Partisi saflarına katılacakları iddia edildi.



ANTALYA'DAN DA İSTİFA HABERLERİ GELECEK İDDİASI!



CHP içerisinde istifa gerginliği yaşanan bir başka ilin de Antalya olduğu bildirildi. Antalya'nın Ibradi ilçesinin belediye başkanı Serkan Küçükkuru geçtiğimiz hafta CHP'den istifa ettiğini ve Muharrem İnce ile hareket ettiğini açıklamıştı. Serkan Küçükuru ile hareket edecek onlarca CHP'linin de istifa ederek Muharrem İnce'nin yanında yer alacakları belirtildi.



10 MİLLETVEKİLİNİN İSTİFA İÇİN BEKLEDİĞİ İDDİA EDİLDİ!



CHP'de istifa iddialarına göre 10 milletvekilinin daha parti ile yollarını ayıracakları bildirildi. Ayrıca çok sayıda ilde Muharrem İnce ile hareket etmek amacıyla teşkilat üyelerinin istifa hazırlığı yaptıkları gelen bilgiler arasında yer alıyor.



Emlak365.com

Gündem Haberleri