CHP'den AK Parti'ye Asgari Ücret Çıkışı! Hadi Gelin Yeniden Belirleyelim

Asgari ücrete yapılan zamların enflasyon karşısında erimesiyle birlikte 2. ek zam iddiaları gündeme gelmişti. Bu iddialara ilişkin söylemler artarken bir açıklamada CHP kanadından geldi.

AK Parti'nin üst düzey isimlerinden üst üste asgari ücrete ek zam konusunda açıklamalar geldi. Hükümetten gelen bu açıklamalar basında sıkça konuşulurken konuya ilişkin ana muhalefet partisi CHP'den de bir açıklama geldi. CHP Milletvekili Veli Ağbaba, hükümete asgari ücretin belirlenmesi konusunda çağrıda bulundu.

CHP'DEN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Asgari ücretin enflasyon karşısında ezilmesinin ardından maaşlara yeni bir zam yapılmasına ilişkin iddialar gündeme gelmişti. Konuya ilişkin ilk açıklama AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan'dan gelmiş ve gerekli görülmesi halinde düzenleme olabileceği ifade edilmişti. Bu açıklamadan sonra eski Ekonomi Bakanı ve şu sıralar Cumhurbaşkanlığında görev yapan Nihat Zeybekçi'de maaşların artabileceğine ilişkin bir açıklamada bulunmuştu.

Bu açıklamalardan sonra konuya dair Çalışma Bakanı Vedat Bilgin konuya el atmıştı. Asgari ücrete ilişkin uygulamada olan yönetmeliğin detaylarını paylaşan Bakan Vedat Bilgin, olağanüstü bir durum olmadıkça bu alanda düzenleme olmayacağını söyledi.

AK Parti Kanadından Gelen Bu Açıklamalardan Sonra;

Hükümet cephesinden asgari ücrete ek zam yapılmasına ilişkin gelen bu açıklamalardan sonra bir açıklamada Cumhuriyet Halk Partisi'nden geldi. CHP Genel Başkanı Veli Ağbaba asgari ücret için bir kanun teklifi sundu. Kanun teklifine ilişkin birde yazılı basın açıklamasında bulunan Ağbaba, yasa tasarısının gerekçesini açıkladı. Asgari ücretin Türkiye'de olağan bir ücret olduğunu söyleyen Ağbaba, aktif çalışanların yüzde 57'sinin asgari ücretle çalıştığını söyledi. Asgari ücretin açlık sınırın altında yer aldığını sözlerine ekleyen CHP'li Vekil Ağbaba, AK Parti'ye bir çağrıda bulundu.

Maaşların yeniden düzenlemesini talep eden Ağbaba, "Kanun teklifimizi verdik ve diyoruz ki asgari ücretin bu yıl yeniden belirlenmesine dair yasal değişikliği hemen yapalım. Eğer iktidar kanadı samimi ise kanun teklifimize destek verir ve asgari ücreti bu yıl için yeniden belirlenir." ifadelerini kullandı.

Gündem Haberleri