CHP'den Berat Albayrak Hakkında Yeni Hamle! Cumhurbaşkanlığı Cevap Verecek!

CHP istanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın cevaplandırması için bir soru önergesi verdi.

CHP istanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın cevaplandırması için bir soru önergesi verdi. Milletvekili Bekaroğlu'nun soru önergesinde Merkez Bankası'nın döviz rezervlerindeki eksiye düşüşünde Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan istifa eden Berat Albayrak ile Merkez Bankası Başkanlığı görevinden alınan Murat Uysal'ın bir etkisi olup olmadığı sorusu soruldu.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın yanıtlaması iç.n bir soru önergesi verdi. Bekaroğlu soru önergesinde Merkez Bankası'nın döviz rezervlerinin satış yoluyla eksiye düşürülmesinin sorumlularının kimler olduğuna dair soruları Fuat Oktay'a yöneltti.



CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI FUAT OKTAY'A BERAT ALBAYRAK SORUSU!

Merkez Bankası'nın döviz rezervlerinin satılmasına zorlanmasına dair bilgi isteyen Mehmet Bekaroğlu kamuoyunun da merakla bekletidiği soruları önergeye çevirdi. 2020 yılı içerisinde 128 milyar dolarlık döviz rezervinin satıldığına dair iddialar TBMM'ye taşındı. Mehmet Bekaroğlu bu işlemde Hazine ve Maliye Bakanlığı'nı bırakan Berat Albayrak'ın rolünü sordu.



Mehmet Bekaroğlu Fuat Oktay'a yönelik önergesinde, “Türkiye ekonomisi Cumhuriyet tarihinin en kötü dönemini geçiriyor. Merkez Bankası rezervleri devasa bir negatif pozisyona çevrildi. Hazine döviz ve altın borçlandırılarak en pahalı TL borçlanmasından bile daha yüksek bir maliyetin yüküyla karşılaştı. Bütçe açığı son 10 yıl içerisinde görülmeyen bir noktaya ulaştı.” dedi.



DÖVİZ REZERVLERİNİN ERİMESİ ARAŞTIRILACAK MI?



Önergenin devamında Mehmet Bekaroğlu şu ifadeyi kullandı:



“Merkez Bankası tarafından kamu bankaları aracılığı ile gerçekleştirilen net döviz rezervinin swaplar hariç tutulmak üzere eksiye düşmesine neden olan satışişlemlerinin yasal olup olmadığı hakkında Cumhurbaşkanı'nın Devlet Denetleme Kurulu'na herhangi bir araştırma, inceleme ve kamu zararının tespit edilmesine dair bir talimatı var mıdır? Eğer yoksa bu konuda talimat verilmesi gündemde midir?”



Dönemin Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal ile alakalı olarak da soru soran Mehmet Bekaroğlu, “Merkez Bankası'nın rezervlerindeki düşüşlerden o dönem görevde bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal'ın sorumluklarına dair tespit edilmesi için Cumhurbaşkanlığı makamı tarafından herhangi bir araştırma yapılacak mıdır?” ifadelerine yer verdi.



Emlak365.com

Gündem Haberleri