CHP'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Faiz Eleştirisi: "Elini Tutan Birisi Mi Var Düşür Faizleri!"

CHP Sözcüsü Faik Öztrak bir açıklama yaparak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın faiz hakkındaki sözlerine tepki gösterdi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak bir açıklama yaparak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın faiz hakkındaki sözlerine tepki gösterdi. Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faizleri indirmek için kim tarafından engellendiğini sordu.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak bugün düzenlenen CHP MYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Faik Öztrak yüksek faiz konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirerek gündeme dair diğer konularda da beyanat verdi.



KORONAVİRÜS AŞISI TEDARİK PLANLAMASI AÇIKLANMALI!



CHP Sözcüsü Faik Öztrak koronavirüs aşısının tedariğinde gecikme olduğu söyleyerek, “Aşıların tedarikleri gecikiyor. Alman aşıları ne zaman gelecek cevabını bilen yok Sağlık Bakanı Ocak ayında geleceğini söylemişti ama unuttu herhalde. Biz ülke olarak bu Çin aşılarına ne kadar ödeme yaptık? Biz milletimiz gibi somut olarak aşı tedariğinin planlamasının açıklanmasını bekliyoruz.” dedi.



ÇOCUKLARIMIZIN KİŞİSEL VERİLERİ KİMLERİN ELİNDE!



AK Parti döneminde devlet kurumlarında zihniyet farklılaşması yaşandığını söyleyen Faik Öztrak, “Valiler Ak Parti il başkanı, kaymakamlar ise ilçe başkanı oldular. Hal böyle olunca işsiz kalan ilçe başkanları da devlet memurluğuna soyunmaya başladılar. Öğretmenler bile salgın nedeniyle karne dağıtamazken Ak Parti ilçe başkanları kapı kapı dolaşıp karne dağıttılar. Bu karnelere nasıl ulaşıldı? Çocuklarımızın kişisel verileri kimlerin elinde dolaşmaya başladı?” ifadelerini kullandı.



Valilere ve kaymakamlara militan yakıştırmalarının yapılmasını da yorumlayan Faik Öztrak, “Eğer devlet memurları görevlerini unutup bir siyasi partiye destek olmaya başladılarsa, o siyasi parti için mücadele ediyorlarsa onlara memur değil ancak dense dense militan denir. Bunu biz söylemiyoruz TFK söylüyor.” şeklinde konuştu.



YÜKSEK FAİZİ ELEŞTİREN ERDOĞAN'IN ELİNİ TUTAN BİRİSİ Mİ VAR?



Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yüksek faiz eleştirisi yapan Faik Öztrak, “Sayın Erdoğan çıkıp yüksek faize karşı olduğunu açıklayıp şikayet ediyor. Yahu sizin elinizi tutan birisi mi var? Yeni merkez Bankası Başkanı mı yüksek faize neden oldu? Anlaşılan Sayın Erdoğan yeni günah keçilerini buldu. Yüksek faizin sebebi Sayın Erdoğan ve uyguladığı yanlış ekonomi politikasıdır. Yüksek faiz ortadan kalksın istiyorsa eğer Sayın Erdoğan'ın o koltuktan kalması ve doğru ekonomi politikalarına geçiş yapılması gerekir.” dedi.



Emlak365.com

Gündem Haberleri