CHP'den İhraç Edilen Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin Kimdir, Neden İhraç Edildi?

Son seçimlerde CHP adayı olarak girdiği seçim yarışında rakibi karşısında çoğunluk oy alarak Belediye Başkanı seçilen Semih Şahin ihraç edildi. Semih Şahin kimdir, neden ihraç edildi?

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun tarafından yapılan yazılı açıklama ile hakkında soruşturma başlatılan CHP Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin'in CHP'den ihraç edildiği resmen duyuruldu. Söz konusu açıklama gündemde bomba etkisi yaratırken pek çok kişi Şahin'in neden ihraç edildiğini araştırmaya başladı.

Hatırlanacağı üzere Semih Şahin 31 Mart 2019 tarihinde yapılan son yerel seçimlerde Bilecik Belediye Başkan adayı olarak CHP adayı olarak yarışa katılmış, AK Partili rakibi yüzde 42 seviyesinde oyda kalınca yüzde 50,64 oy oranı ile başkanlık koltuğuna oturmuştu. Hatırlanacağı üzere Torun hakkında rüşvet iddiası ile soruşturma açılmıştı.

SEMİH ŞAHİN NEDEN CHP'DEN İHRAÇ EDİLDİ?

Bilecik'te yürütülen rüşvet soruşturması nedeni ile görevinden alınan Semih Şahin'e bir darbede partisinden geldi. CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun tarafından yapılan resmi açıklamada hakkında rüşvet soruşturması başlatılan Semih Şahin resmen görevinden alındı.

CHP Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ise son olarak belediye meclisinde kadın meclis üyesi ile yaşadığı diyalog nedeni ile kesin ihraç istemiyle disipline sevk edildi.

CHP'DEN İHRAÇ EDİLEN SEMİH ŞAHİN KİMDİR?

1965 Bilecik doğumlu olan Semih Şahin, İstanbul Teknik Üniversitesi - İnşaat Mühendisliği Bölümü mezunudur. Yurt dışında da eğitimini sürdüren Şahin kariyerine Balıkesir Üniversitesi İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi olarak başlarken sırası ile Balıkesir Üniversitesi Yapı İşleri Müdürlüğü, Restorasyon ve Yapı Güçlendirme Müteahhitliği, Şişli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Şişli Belediyesi Teknik Başkan Yardımcılığı görevlerini üstlenmiştir. 2019 yılında yapılan yerel seçimlerde ise Bilecik Belediye Başkanı olarak seçilerek göreve gelmiştir.

Gündem Haberleri