CHP'den Şoke Eden Açıklama! Cumhurbaşkanı Erdoğan İstifa Mı Edecek?

MHP Başkanı Devlet Bahçeli tarafından 2023 seçimleri için yeniden Cumhurbaşkanı Adayı olarak gösterilen Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında CHP şok bir çıkışa imza attı. Erdoğan istifa eder mi?

Siyaset kulisleri son dönemde erken seçim ve ittifakların Cumhurbaşkanı adayı açıklamaları ile hareketli günler geçirirken gündem bu seferde MAN Adası davası ile bir kere daha ısındı. Konu hakkında gündeme bomba gibi düşen bir açıklama da CHP sözcüsü Faik Öztırak tarafından ortaya atıldı.

Parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen CHP Sözcüsü Faik Öztrak, MAN Adası davasında yaşanan son gelişmeleri değerlendirerek davanın Yargıtay tarafından bozulduğunu bu durumda AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın istifa etmesi gerektiğini söyledi.

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN İSTİFA EDER Mİ?

Basın toplantısında MAN Adası davasının Yargıtay tarafından bozulduğunu açıklayan Öztırak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “İspatlanırsa cumhurbaşkanlığını bırakırım” sözlerinin olduğunu belirterek "Yargıtay, genel başkanımızın açıkladığı belgelerle ilgili hem ilgili bankanın hem de MASAK'ın yazılarına dikkat çekerek genel başkanımızın açıklamalarının olgusal temele dayandığını tescil etti" diyerek kararın onaylandığını söyledi.

Öztırak açıklamasında Yargıtay tarafından alınan karada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kamu yararı olduğuna hükmedildiğini belirterek "Şimdi ‘İspat ettiğin anda cumhurbaşkanlığını bırakırım' sözünün sahibinin, sözünün eri olmasını, sözünün gereğini yapmasını bekliyoruz" diyerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a istifa çağrısında bulundu.

Öztırak konuşmasında hayat pahalılığı ve yüksek enflasyonu da eleştirerek İstanbul'da son 1 senede kiralık ev fiyatlarına gelen zam oranının yüzde 112'ye ulaştığını söyleyerek vatandaşın artık ev almak bir kenara kiralayacak durumu bile kalmadığı yönünde eleştirilerde bulundu.

Gündem Haberleri