CHP'li Cihangir İslam'dan Şok Eden Andımız Açıklaması!

Saadet Partisi'nden istifa ettikten sonra CHP'ye geçiş yapan İslam Cihangir andımız açıklaması siyaset kulislerine bomba gibi düştü. Cihangir İslam andımız için ne dedi, andımızın okunmasına karşı çıkanlar kimler?

Seçimlerde Saadet Partisinden aday olarak İstanbul Milletvekili seçilen Cihangir İslam daha sonrasında partisinden istifa ederek CHP'ye geçmişti.

Cihangir İslam'ın CHP'ye geçişi daha önce yapmış olduğu açıklamalar nedeni ile tartışma yaratmış, ancak CHP yönetimi tüm eleştirileri göğüsleyerek fikirlerin değişebileceğini savunmuştu.

CHP'Lİ CİHANGİR İSLAM: ANDIMIZ HAVYANLARA YÖNELKİ BİR UYGULAMA

Danıştay tarafından alınan andımız kararını değerlendiren isimler arasına katılan Cihangir İslam yapmış olduğu çıkış ile siyaset gündeminde adeta bomba etkisi yarattı. Cihangir İslam "İnsan ve diğer canlıların önemli bir farkı vardır. Şartlandırma ve bu tip tekrarlarla talim ettirme insan eğitimine yönelik bir uygulama değildir. Hayvanlara yönelik bir uygulamadır" diyerek büyük tepki çekti.

Konu hakkında daha önceden açıklama yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu andımızı savunarak "doğruluğu, sevgiyi ve saygıyı anlatır" ifadeleri ile andımızın okunmasını desteklediklerini dile getirmişti.

CHP İstanbul Milletvekili Cihangir İslam tarafından yapılan açıklamalar sosyal medyada da büyük yankı uyandırırken CHP yönetimi tarafından konu hakkında bir açıklama yapılıp yapılmayacağı da merak konusu oldu.

Cihangir İslam daha önce yapmış olduğu açıklamasında 1,5 sene Saadet Partisi'nde acemi asker gibi her görevi üstlendiğini, ama sonrasında partisi ile arasında siyasi görüş farklılıkları olduğunu anlayarak istifa etmeyi tercih ettiğini söylemişti. Kendisini istifa sürecine götüren en önemli etkenin ise İstanbul Sözleşmesi olduğunu dile getiren Cihangir İslam partisinin sözleşmeye karşı çıkması nedeni ile ayrılık kararı aldığını dile getirdi.

Gündem Haberleri