CHP'ye en yakın isim açıkladı: 6'lı masanın cumhurbaşkanı adayı belli!

Seçimler yaklşırken cumhurbaşkanı adayı merak konusu olmaya devam ediyor. CHP'ye yakın bir isim, ittifak masasının adayının belli olduğunu iddia etti.

2023 Cumhurbaşkanlığı seçimi yaklaştıkça Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı arasında adaylık yarışı baş gösteriyor. Cumhur İttifak'ının şu anki cumhurbaşkanı adayı belliyken, Millet İttifakı'nın ise henüz bir adayı yok. Birçok kez bir araya gelen 6'lı ittifakın adayı sır gibi saklanıyor.

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olacağına ilişkin söylentiler ortada dolaşırken bir yandan da İBB Başkanın Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın adaylığı konuşuyor. Fakat Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu arasında adaylık konusunda yarış devam ediyor. Son olarak İmamoğlu'nun Karadeniz mitingi yapması sonrasında adaylık iddiaları hız kazanmıştı.

Muhalefete yakın isim açıkladı, adayın ismi belli iddiası!

TGRT Haber'e konuşan Kamuoyu Araştırmacısı İbrahim Uslu ile Optimar Araştırma Şirketi Başkanı Hilmi Daşdemir çarpıcı tespitler yaptı.

Cumhurbaşkanlığı yarışının bittiğini söylemek için henüz erken olduğunu söyleyen Daşdemir, Millet İttifakı adayının Kılıçdaroğlu olacağını belirterek kazanma ihtimali olduğunu ancak şu an anketlerde Recep Tayyip Erdoğan'ın önde oldığını söyledi.

Kılıçdaroğlu rakip istemiyor

Kılıçdaroğlu'nun adaylık yarışında daha avantajlı olduğunu belirten Uslu ise, Kılıçdaroğlu'nun 6'lı masaya adını koyduğunun altını çizerek '' Cumhurbaşkanlığı adayı konusunda ne parti içinde ne de masada bir yarış istemiyor '' dedi.

Meral Akşener'in aday olmayacağını açıkladığının altını çizerek, Kılıçdaroğlu'nun yetkiyi masaya verdiğini, resmi seçim takvimine kadar bu konuyu rafa kaldırdıklarını ve net tabloyu görmek istediklerini ifade etti.

Aynı zamanda sığınmacı sorununun cumhurbaşkanlığı seçimine doğrudan etki edeceğini belirterek, seçmen davranışını etkileyecek iki faktörün göçmenler ve ekonomi olduğunu söyledi.

Emlak365.com

Gündem Haberleri