Çiftçinin 81 Koyununu Çalan Dolandırıcı Yakalandı

Koyunlarını satmak isteyen bir çiftçi, müşteri olan bir şahısla anlaştı. 81 tane koyunu o adama teslim eden çiftçi, paranın havale yoluyla gelmesini beklerken hesabına gelen herhangi bir para olmadı. Çiftçinin başvurusuyla harekete geçen güvenlik güçleri, hem dolandırıcıyı hem de koyunları buldu.

Bolu'da hayvancılık yapan bir çiftçi koyunlarını satmak için bir vatandaşla anlaştı. İkili pazarlıkta 81 koyun satışı için anlaştı. Çiftçiye koyunların parasını havaleyle göndereceğini söyleyen adam koyunları aldı ve sırra kadem bastı. Çiftçinin hesabına ise 5 kuruş dahi gelmedi. Çiftçinin ihbarı üzerine dolandırıcı ve koyunlar Sakarya'da bulundu.

Bin bir emekle beslediği koyunlarını satarak kazanç elde etmek isteyen bir çiftçi, dolandırıcıların tuzağına düştü. Dolandırıcılar 81 koyunu araca yükleyip ortadan kaybolurken, banka hesabına gelecek parayı bekleyen Çiftçi ise büyük bir hüsran yaşadı. Hem koyunlarından olan hem de parası gelmeyen adam güvenlik güçlerinden yardım istedi.

81 Koyunla Kayıplara Karıştı

Olay geçtiğimiz Cuma günü Bolu'da yaşadı. Hayatını hayvancılık yaparak sürdüren bir çiftçi, koyunlarını satmak için A. T. isimli bir adamla anlaştı. İkili arasında 81 koyun için pazarlık yapıldı ve anlaşma sağlandı. Koyunları kendi aracına yükleyen 42 yaşındaki A.T. İsimli adam, parayı da banka havalesiyle göndereceğini söyledi.

81 koyunu sattığını düşünen çiftçi koyunların parasının hesabına geçmesi için bir süre bekledi. Ancak hesabına 5 kuruş bile para gelmedi. O anda dolandırıldığını anlayan talihsiz çiftçi, hem yıllardır emek vererek yetiştirildiği koyunlarından oldu hem de parasını alamadı.

Dolandırıldığını fark eden çiftçi derhal durumu polise bildirdi. Çiftçinin ihbarını alan Bolu Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, A. T. isimli dolandırıcıyı yakalamak için derhal çalışma başlattı.

Dolandırıcı Koyunlarla Beraber Sakarya'da Yakalandı

Polis ekiplerinin yürüttüğü titiz çalışma neticesinde talihsiz çiftçiyi ağına düşüren dolandırıcının Düzce'de olduğu bilgisine varıldı. Yeri tespit edilen dolandırıcı düzenlenen operasyonla kıskıvrak yakalandı. 

Bolulu çiftçinin koyunlarıyla birlikte sırra kadem basan dolandırıcının yakalanmasıyla birlikte koyunların yeri de tespit edildi. Dolandırıcı koyunları Sakarya'da bir ahırda sakladığın itiraf etti. Dolandırıcının tarih ettiği ahıra giden güvenlik güçleri 81 koyunun tamamını orada buldu. 

Dolandırıcı adam polisteki işlemlerinin tamamlanması için emniyete götürülürken, çalınan 81 koyun ise Bolulu çiftçiye teslim edildi. 81 koyununu dolandırıcılara kaptırmanın üzüntüsünü yaşayan çiftçi, bin bir emekle beslediği koyunlarına kavuşmanın sevincini yaşadı.

Gündem Haberleri