Çin'de Çöken Binadan 132 Saat Sonra Sağ Olarak Çıktı

Çin'in Hunan eyaletinde bulunan Changsa kentinin Wangcheng bölgesinde 29 Nisan 2022 tarihinde çöken binadan sevindirici haber geldi. 132 saat sonra enkazdan bir kadın sağ olarak çıkarıldı.

29 Nisan 2022 tarihinde Çin’in Hunan eyaletindeki Changsa kentinin Wangcheng bölgesinde bir bina çökmüştü. Olaydan 132 saat sonra (5,5 gün) enkaz altında kalan bir kadın sağ olarak kurtarıldı. Kadının kurtarılma anına ilişkin görüntüler, haber ajansları tarafından servis edildi. Görüntüler dünya basınında büyük yankı uyandırdı.

Çin devlet medyasından edinilen bilgilere göre çöken binadaki kurtarma ekipleri tarafından neredeyse 6 gün önce binanın enkazında kalan bir kadını sağ olarak çıkardı. Kimliği henüz belirlenemeyen kadın, Changsha şehrinde en az 5 kişinin hayatını kaybettiği ve düzinelerce kişinin de kayıp olduğu enkazdan sağ olarak kurtulan 10. Kişi oldu.

Resmi Xinhua Haber Ajansı'nın haberine göre enkaz altından çıkarılan kadın, bu gece yarısından kısa bir süre sonra 6 katlı binanın 29 Nisan'da aniden çöken arka kısmından, çökmenin ardından geçen 132 saat sonunda kurtarıldı. Kurtarılan kadının bilincinin açık olduğu, kendisini kurtaran ekiplere kendisini daha fazla yaralamadan enkazdan nasıl çıkaracakları konusunda tavsiyeler verdiği açıklandı. Kurtarma çalışmasında görevli ekipler, aramalar hem köpek hem el aletleri hem de drone ve elektronik yaşam dedektörleri kullandı. Enkazda bu zamana kadar 5 kişinin cansız bedenine ulaşılmıştı.

DOKUZUNCU KİŞİ DE 88 SAAT SONRA KURTARILMIŞTI
Çöken binanın enkazından dokuzuncu kişi, çökmenin ardından 88 saat sonra kurtarılmıştı. 3 Mayıs 2022'de yerel saat ile 04.15'te çıkarılan kadın hastaneye sevk edilmişti. Kadının çevresinde bulunan nesnelere vurarak ses sinyalleri gönderdiği, bu şekilde yaşam tespit araçları tarafından tespit edilerek kurtarıldığı açıklandı. Kurtarılan kadının bilinci açıktı ve ekipler ile iletişim kurdu.

Emlak365.com

Gündem Haberleri