Çok Konuşulacak Seçim Anketi! Bu Pazar Cumhurbaşkanlığı Seçimi Olsa Kim, Ne Kadar Oy Alıyor?

Avrasya Araştırma Şirketi'nin Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik anket çalışmasının sonuçları açıklandı.

Avrasya Araştırma Şirketi'nin Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik anket çalışmasının sonuçları açıklandı. Ankete katılan vatandaşlara bu pazar cumhurbaşkanlığı seçimi olsa kime oy verirsiniz sorusu soruldu. İşte isim isim vatandaşların cevaplarıyla oluşturulan oy oranları...

Türkiye'de kısa ve orta vadede bir seçim olmasına ihtimal verilmese de anket şirketleri tarafından cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik seçim anketleri yapılmaya devam ediliyor. Son yapılan anket çalışması da Avrasya Araştırma Şirketi tarafından gerçekleştirildi. Ankette vatandaşlara bu pazar seçim olması durumunda cumhurbaşkanı olarak hangi adaya oy verecekleri soruldu.



Avrasya Araştırma Şirketi'nin çarpıcı anket sonucuna göre vatandaşlar seçim olması durumunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı bundan önceki tüm seçimlerde olduğu gibi uzak ara birinci sıraya yerleştirmediler.



İMAMOĞLU VE YAVAŞ'IN OY ORANI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN ÖNÜNDE ÇIKTI!



Seçim anketi sonuçlarına göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Cumhurbaşkanı adayı olması durumunda vatandaşların yüzde 43,7'sinin oyunu alıyor. Bu yarışta ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oy oranı yüzde 40,8'de kalıyor.



Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile seçim yarışısına girmesi durumunda Yavaş'ın oy oranı yüzde 41,1 olurken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oy oranı ise yüzde 40,4 olarak açıklandı.



DİĞER İSİMLERİN OY ORANLARI!



Anket çalışmasına göre İmamoğlu ve Yavaş haricinde tüm adayların yarışında Cumhurbaşkanı Erdoğan yarışı önde tamamlıyor. Bu adaylar ve oy oranları şu şekilde:



Abdullah Gül: 33,2



Ali Babacan: 35,2



Ahmet Davutoğlu: 32,1



Abdüllatif Şener: 39,1



İlhan Kesici: 39,4



Meral Akşener: 40.1



Muharrem İnce: 35,9



Kemal Kılıçdaroğlu: 40,6



Emlak365.com


Gündem Haberleri