Corana Virüs Sonrası Yeni Normal İle 64 İlde 428 Yerleşim Yerindeki Karantina Kararı Kaldırıldı!

Türkiye korana virüs sonrası yeni normal hayata geçişe adapte almaya çalışırken İçişleri Bakanlığı 64 ilde yer alan 428 yerleşim yerinde uygulanan karantina kararlarının kaldırıldığını duyurdu.

Türkiye korana virüs sonrası yeni normal hayata geçişe adapte almaya çalışırken İçişleri Bakanlığı 64 ilde yer alan 428 yerleşim yerinde uygulanan karantina kararlarının kaldırıldığını duyurdu. Detaylar haberimizde...

Korana virüs salgını ile mücadele konusunda iyi sonuçlar gelmeye devam ederken süreçte yeni normala geçiş aşamaları da hızlandı.



Konu hakkında açıklama yapan İçişleri Bakanlığı corana virüs salgını nedeni ile karantina kararı verilen bazı yerleşim yerleri için bu kararı kaldırdığını duyurdu.



428 YERLEŞİM YERİNDE UYGULANAN KARANTİNA KARARI KALDIRILDI!



Konu hakkında açıklama yayımlayan İçişleri Bakanlığı "Dün saat 20.00 itibarıyla 24 ilimizdeki, 2 belde, 20 köy, 34 mahalle ve 2 mezra olmak üzere toplam 58 yerleşim yerinde karantina tedbirleri uygulanmaktadır. Karantina tedbiri uygulanan yerleşim yerindeki toplam nüfus 51.669’ dur.



Öte yandan 64 ildeki, 428 yerleşim yerinde ise karantina kararı kaldırılmıştır. Gelinen nokta itibarıyla, bir süredir büyük bir toplumsal başarıyla uyguladığımız tedbirlerin salgının yayılmasını önleme noktasında olumlu netice vermesi, vaka artış hızındaki düşüşle birlikte kontrollü normalleşme sürecine geçilmiştir" ifadelerine yer verdi.



58 YERLEŞİM YERİ VE 51 BİN İNSAN HALEN KARANTİNDA!



Yapılan açıklamada 428 yerleşim yerinde karantina uygulamasına son verildiği belirtilirken 24 ilde yer alan 58 yerleşim merkezinde ise karantina uygulamasının sürdüğü ilan edildi.



51 bin kişi halen karantina uygulamasına tabi tutulurken Bakanlıktan yapılan açıklamada sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına kesin olarak uyulmasının önemi bir kez daha vurgulandı.



Emlak365.com


Gündem Haberleri