Corana Virüs Vaka Sayısı ile Beraber Maske Takmanın Zorunlu Olduğu İller Sayısında Artış Yaşandı! İşte Maskesiz Sokağa Çıkma Yasağı Olan Şehir Listesi

Türkiye korana virüs salgını sonrasında yeni normale geçiş dönemine adapte olmaya çalışırken yasakların kalkması ile bazı şehirlerde korana virüs vaka sayısı korkutucu boyutlara ulaştı.

Türkiye korana virüs salgını sonrasında yeni normale geçiş dönemine adapte olmaya çalışırken yasakların kalkması ile bazı şehirlerde korana virüs vaka sayısı korkutucu boyutlara ulaştı. Yaşanan artış sonrasında bazı illerde maskesiz sokağa çıkma yasağı getirildi. Maske takma zorunluluğu olan illerin sayısı hızla artarken maskesiz sokağa çıkma yasağı cezası ne kadar? soruları da tekrar gündeme geldi. İşte, maskesiz sokağa çıkmak yasak olan iller listesi ile sokağa çıkarken maske takmanın zorunlu olduğu iller için sokağa maskesiz çıkanlara uygulanan para cezası tutarı...

Korana virüs vaka sayasında yeni normal dönemi ile yaşanan rekor artış İl Hıfzısıhha Kurulları için yeni kararlar alınmasını zorunlu kıldı.



Bazı illerde yaşanan yeni vaka sayılarındaki artışın korkutucu boyutlara gelmesi ve ikinci dalga endişesi yaratması ile sokağa çıkarken maske takma zorunluluğu getirildi.



SOKAĞA ÇIKARKEN MASKE TAKMAK ZORUNLU MU?



Hayır, Türkiye geneli için alınan bir karar bulunmuyor. Yani ülke genelinde sokağa çıkarken maske takma zorunluluğu uygulanmıyor.



Ancak konu hakkında yetki İl Hıfzısıhha kurullarına verildiği için korana virüs vaka sayısının yüksek olduğu illerde ile özel kararlar alınabiliyor. Bu kapsamda bazı illerde alınan kararlar kapsamında maske takma zorunluluğu uygulanabiliyor.



Bu iller Valiliklerin kendi resmi internet siteleri üzerinden yapılan açıklama ile duyuruluyor.



SOKAĞA ÇIKARKEN MASKE TAKMANIN ZORUNLU OLDUĞU İLLER HANGİLERİ? MASKE TAKMA ZORUNLULUĞU OLAN İLLERİN LİSTESİ VE İSİMLERİ!



Korana virüs vaka sayısı için yaşanan rekor artış sonrasında tedbir amaçlı bazı illerde hastalığın yayılımını engellemek adına maske takma zorunluluğu getirildi.



Bazı illerde belirli cadde ve kalabalık meydanlar ile şehir merkezlerine giriş noktalarında maske zorunluluğu uygulanırken aşağıdaki listede yer alan illerde ise şehrin tamamında maskesiz sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Bu iller şu şekilde sıralanıyor;




  1. Kütahya,
  2. Kars,
  3. Elazığ,
  4. Erzurum,
  5. Iğdır,
  6. Şanlıurfa,
  7. Adıyaman,
  8. Afyonkarahisar,
  9. Aydın,
  10. Balıkesir,
  11. Bartın,
  12. Denizli,
  13. Düzce,
  14. Kastamonu,
  15. Muğla,
  16. Uşak,
  17. Rize,
  18. Karabük,
  19. Kayseri,
  20. Sakarya,
  21. Siirt,
  22. Tunceli,
  23. Kırıkkale,
  24. Kırklareli,
  25. Isparta,
  26. Burdur,
  27. Konya,
  28. Kahramanmaraş,
  29. Gaziantep,
  30. Gümüşhane,
  31. Bolu,
  32. Kocaeli,
  33. İzmir,
  34. Mardin,
  35. Amasya,
  36. Malatya,
  37. Zonguldak,
  38. Karaman,
  39. Diyarbakır
  40. Bursa


SOKAĞA MASKESİZ ÇIKMANIN CEZASI VAR MI, NE KADAR, KAÇ TL?



Maske takma uygulamasının başarılı olabilmesi adına maskesiz sokağa çıkma yasağı için para cezası uygulanmaktadır,



İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge ile söz konusu para cezası için 3 bin 150 lira rakamı uygulanacağı ilan edilmiştir. Yani maske takmanın zorunlu olduğu iller için maskesiz sokağa çıkanlara 3 bin 150 liralık para cezası uygulanmaktadır.



Emlak365.com


Gündem Haberleri