Covid-19 Bitti Derken Boğaz Ağrısı Belirtisi ile Yeni Dalga Geliyor

Koronavirüs salgını bitti bitecek derken Omicron yerine hızlı yayılan ama hafif etkileri olan yeni bir varyant geldi. Yeni varyantın belirtileri de açıklandı.

Koronavirüs salgınında tam sona gelindi derken yeni varyantlar çıkmaya devam ediyor. Son varyant olan Omicron'un yerini, hızlı yayılan fakat etkisi daha hafif olan XE varyantı alıyor. Varyantta en önemli belirti boğaz ağrısı. Varyant ilk kez nisan başında Japonya'da doğrulandı ve İngiltere'de de görüldü. İngiliz sağlık yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, XE varyantının çok bulaşıcı olacağı, baskın bir tür olup Omicron'un yerine geçebileceği ihtimali bulunduğu belirtildi.

Dünya Sağlık Örgütü de yeni varyant XE'nin Omicron'un bir mutasyonu olduğunu, Omicron'un alt varyantından oranında daha bulaşıcı olduğunu açıkladı.

ÇOĞUNLUKLA BOĞAZ AĞRISI İLE ORTAYA ÇIKIYOR
İngiliz Uzmanlar, mevcut covid varyantının pek çok belirtisinin soğuk algınlığına benzediğini açıklayarak ateş, öksürük ve tat-koku kaybının XE varyantında da olduğunu, daha çok ilk belirtinin boğaz ağrısı olduğunu ifade etti.

İngiltere'de XE vakaları hızla artmaya devam ediyor. Uzmanlar, hızla artan vakalardan elde edilen bilgileri paylaştı. Elde edilen ilk bulgulara göre hastalık hafif geçiyor, aşılar bu yeni varyanta karşı da koruyucu özelliğini koruyor. Toplumun aşılanma konusunda desteklenmesinin önemine dikkat çekiyor. İngiliz Tabipler Birliği'nin Kuzey İrlanda'daki GP komitesi başkanı Dr Alan Stout, yeni varyanta ilişkin ilk izlenimlerin çok bulaşıcı olacağını ve baskın tür hale gelebileceğini gösterdiğini açıkladı.

British Medical Journal'da İngiliz uzmanlar tarafından bir makale yayınlandı. Makalede, varyantların çoğalma sırasında genetik materyallerinin karışıp böylece yeni bir mutasyon oluşturduğu bilgisine yer verildi.

Emlak365.Com

Gündem Haberleri