Cuma Namazı Çıkışı Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Flaş Açıklama!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cuma namazı çıkışında önemli açıklamalarda bulundu. Namaz çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erdoğan

İstanbul'da Cuma namazını kılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çıkışta her zaman olduğu gibi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Önemli konularda açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan reform paketinden AK Parti Kongresine, Rusya ile ABD arasında yaşanan gerilime kadar çok sayıda konuda değerlendirmelerde bulundu.

AK PARTİ KONGRESİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cuma namazı çıkışında yapılan açıklamada "Kongre noktasında ön hazırlıklarımızı kararlı bir şekilde yaptık.

Şu anda sloganlarımızdan tutunuzu Çarşamba günü yapacağımız konuşmaya kadar hepsi hazırlanıyor ve Çarşamba günü yapacağımız konuşmada adeta 2023'ün manifestosu olacaktır. Gerek insan haklarıyla ilgili yaptığımı reform paketleri, gerekse ekonomi paketiyle ilgili tüm bunları kapsayan bir konuşmayı planlamış bulunuyorum" ifadeleri ile kongre hazırlıklarının tamamlandığını duyurdu.

Amerika ile Rusya arasında yaşanan gelişmeleri de değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Biden tarafından yapılan açıklamayı eleştirerek Putin tarafından verilen cevabın ise son derece şık olduğu değerlendirmesinde bulundu.

AVRUPA BİRLİĞİ YAPTIRIMLARI ASKIYA MI ALINDI?

Avrupa Birliği tarafından Türkiye'ye uygulanması planlanan yaptırımların askıya alındığı yönündeki iddialara ise Cumhurbaşkanı Erdoğan "Daha önce dedikodusu yapılan Avrupa Birliği yaptırımları için şimdi de askıya alındığı yönünde bazı yeni gelişmeler var. Biz söz konusu sürece yönelik olarak Doğu Akdeniz başta olmak üzere tüm bu konuları kapsamlı bir şekilde ele alıyoruz.

Türkiye'nin Avrupa Birliği'nden bir NATO ülkesi olarak belirli beklentileri var. Yine Avrupa Birliği ile gerek Gümrük Birliği gerekse de vize konusu gibi pek çok konuda da karşılıklı değerlendirmelerde bulunacağız" dedi.

KİLİSE ATILAN ROKETLER İÇİN GEREĞİNİ YAPACAĞIZ!

Kilis'e yönelik yapılan saldırı hakkında da Cumhurbaşkanı Erdoğan bugüne kadar Türkiye'nin bu konu hakkında gereğini yaptığını, yapmaya da devam edeceğini belirterek basın mensuplarına teşekkür ederek ikametine doğru yola çıktı.

Gündem Haberleri