Cumartesi Pazar Sokağa Çıkma Yasağına Dair Son Dakika Yazılı Açıklama! Listede Yer Alanlara Yasak Yok

İçişleri Bakanlığı haftasonu uygulanacak olan sokağa çıkma yasağına ilişkin yeni bir duyuru yayımladı.

İçişleri Bakanlığı haftasonu uygulanacak olan sokağa çıkma yasağına ilişkin yeni bir duyuru yayımladı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada sokağa çıkma yasağı uygulanacak saatler açıklandı. İş kolları kapsamında sokağa çıkma yasağından muaf olan vatandaşlar için de yeni listeler yayımlandı.

Haftasonu öncesinde sokağa çıkma yasağı konusunda son uyarı İçişleri Bakanlığı'ndan yapıldı.



Bakanlık yazılı basın açıklamasında sokağa çıkma yasağının uygulanacağı saatleri vatandaşlara bir kez daha duyurdu. Sokağa çıkma konusunda vatandaşlara yapılan uyarıların yanında işletmelerin açılış kapanış saatleri hakkında da bilgi verildi.



İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI



Vatandaşlar haftasonu sokağa bakanlığın ilan ettiği saatlerde çıkabilecekler. Buna göre bakanlık sokağa çıkma yasağının 28 Kasım Cumartesi saat 20.00'de başlayacağını duyurdu. Bu yasak 29 Kasım Pazar günü sabah saat 10.00'a kadar devam edecek. Pazar günü akşam saat 20.00'de tekrar başlayacak olan sokağa çıkma yasağı Pazartesi günü sabah saat 05.00'te sona erecek.



Yazılı bir açıklamada bulunan İçişleri Bakanlığı ayrıca sokağa çıkma yasağından muaf olan vatandaşları da açıkladı.



SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINDAN MUAF OLAN VATANDAŞLAR



Çalışma kollarına göre bazı meslek grubunda yer alan vatandaşlar sokağa çıkma yasağından muaf tutulacaklar. İçişleri Bakanlığı'nın listesine göre sokağa çıkma yasağı uygulanmayacak meslekler arasında, "iş yeri, işletme ve kurumlarda yönetici, görevli veya çalışanlar, kamu düzeni ve güvenliğinin sağlanmasında görevli olanlar (özel güvenlik görevlileri dahil) ile acil çağrı merkezleri, Vefa Sosyal Destek birimleri, Kızılay, AFAD'da ve afet kapsamında faaliyet yürütenler" bulunuyor.



Bunların dışında sokağa çıkma yasağı ÖSYM merkezi sınavlarına katılacaklar ve yanlarında bulunacak bir refaketçi için de uygulanmayacak. Aynı kural cenaze işlemleri de geçerli, cenaze defin işlemlerinde görevli olanlar (din görevlileri, hastane ve belediye görevlileri) ile birinci derece yakınları yasaktan muaf olacaklar.



Emlak365.com


Gündem Haberleri