Cumhur İttifakı Ve Millet İttifakı'nın Ardından Üçüncü İttifak Geliyor!

Seçimlere uzun bir süre olsa da Türk siyasetinde ittifaklar gündemin birinci sırasında yer almaya devam ediyorlar.

Seçimlere uzun bir süre olsa da Türk siyasetinde ittifaklar gündemin birinci sırasında yer almaya devam ediyorlar. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhur İttifakı'na yeni partilerin katılması için çalışmalarını sıklaştırırken üçüncü bir ittifak gündeme geldi.

Türk siyasetinde ittifaklar gündemin ana maddesi olmaya devam ediyor. Hem Millet İttifakı hem de Cumhur İttifakı tartışmalara konu olurken şimdi ise üçüncü bir ittifak yüksek sesle konuşulmaya başlandı.



AK PARTİ'NİN İKİ ÖNEMLİ İSMİ SAADET PARTİSİ'NDEN OĞUZHAN ASİLTÜRK İLE GÖRÜŞMÜŞ!



Hürriyet Gazetesi'nden Abdülkadir Selvi bugünkü yazısında üçüncü ittifak iddiasına değindi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk'ü ziyaret etmesine dikkat çeken Abdülkadir Selvi, “Bu ziyaret siyasette fay hatlarını harekete geçirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Oğuzhan Asiltür arasında geçmişe dair bir dostluk var. Hatta görüşmeler sürekli devam etmiş. Ayasofya'nın ibadete açılmasının ardından Oğuzhan Asiltürk, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı arayarak tebrik etmiş. Ayrıca kısa bir süre önce Oğuzhan Asiltürk'ü AK Parti'nin iki önemli ismi daha ziyaret etmişler.” dedi.



SAADET PARTİSİ'NDE İTTİFAK GERİLİMİ!



Saadet Partisi'nin parti içerisinde bölünmelere mahal vermemek için ittifak tartışmalarına girmek istemediğini söyleyen Abdülkadir Selvi, “Saadet Partisi'nin seçimlerde kiminle ittifak kuracağına ilişkin tartışmalar ciddi rahatsızlıklar yaratmaya başladı. Bu nedenle Saadet Partisi yönetimi bu konuyu derin dondurucuya kaldırdı.” ifadelerini kullandı.



TÜRK SİYASETİNDE ÜÇÜNCÜ İTTİFAK GELİYOR!



Üçüncü ittifak konusunda ciddi bilgiler gelmeye başladığını belirten Abdülkadir Selvi, “2023'te Türkiye'de seçmenin önüne bir ittifak seçeneği daha konulacak gibi görünüyor. Partiler arasında bazı görüşmeler yapılıyor. HDP ve CHP ile aynı ittifakta yer almak istemeyen muhafazakar temelli partiler üçüncü bir ittifak kurmanın peşindeler. Bunun hazırlığı yapılmaya başlandı. Detaylar ilerleyen günlerde çok daha netleşecektir.” şeklinde yazdı.



Emlak365.com

Gündem Haberleri