Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Olarak Atanan Sevgi Yiğit Kimdir, Nereli, Önceki Görevi, Özgeçmişi Nedir?

11 Haziran tarihli Cumhurbaşkanlığı Tarafından Yapılan Atamalar Hakkında Kararlar Resmi Gazete'de yayımlandı. Sevgi Yiğit, yeni Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olarak atandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan Cumhurbaşkanlığı Tarafından Yapılan Atamalar Hakkında Kararlar (Karar: 2022/294, 295, 296, 297, 298, 299, 300, 301), 11 Haziran 2022 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanarak yürürlüğe girdi. Atama kararnamesi kapsamında Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesine çok sayıda vergi müfettişi ataması yapılırken bir kritik atama kararı da Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı kadrosuna yapılan atama olarak öne çıktı.

11 Haziran tarihli Atama Kararnamesi kapsamında Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı görevine, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından atılan imza sonrasında Sevgi Yiğit getirildi. Peki, Sevgi Yiğit kimdir, nereli, ne mezunu, önceki görevi neydi, neden başdanışman oldu?

YENİ CUMHURBAŞKANI BAŞDANIŞMANI SEVGİ YİĞİT OLDU!

Atama kararlarının yer aldığı 11 Haziran tarihli Resmi Gazete büyük yankı uyandırdı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile beraber aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı kadrosuna yeni bir isim daha atanmış oldu.

CUMHURBAŞKANLIĞI BAŞDANIŞMANI OLARAK ATANAN SEVGİ YİĞİT KİMDİR, NERELİ, KAÇ YAŞINDA, KARİYERİ NEDİR?

Resmi Gazete'de yayımlanan "Sevgi Yiğit Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 12'nci ve 13'üncü maddeleri gereğince Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığına görevlendirilmiştir" atama kararı Sevgi Yiğit yeni görevine resmen başlamış oldu.

1973 Karabük doğumludur.

Fatih Kız Lisesi mezunu olup, üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde 1997 senesinde tamamlamıştır.

Kanal 7 Basın ve Halkla İlişkiler Bölümü'nde lisans eğitimine devam ederken kariyerine başlamıştır.

1998 senesinden bu yana Medipol Eğitim ve Sağlık Grubu'nda yönetici olarak görev almaktadır.

6. Olağan İstanbul İl Kongresi'nde 6 Mayıs 2018 tarihinde AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi seçilmiştir.

8 Ocak 2019 tarihinde ise AK Parti tanıtım ve medyadan sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevine atanmıştır.

24 Mart 2021 tarihinde 7. Olağan Kongre'de MKYK üyesi seçilmiştir.

11 Haziran 2022 tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanan atama kararnamesi ile Cumhurbaşkanlığı başdanışmanlığı görevine atanmıştır.

Gündem Haberleri