Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığına Atanan Feridun Hadi Sinirlioğlu Kimdir, Nerelidir Ve Daha Önce Hangi Görevlerde Bulunmuştur?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla bugün Resmi Gazete'de yayımlanan Atama Kararı ile Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığına Feriddun Hadi Sinirlioğlu atandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla bugün Resmi Gazete'de yayımlanan Atama Kararı ile Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığına Feriddun Hadi Sinirlioğlu atandı. Peki Feridun Hadi Sinirlioğlu kimdir, nerelidir ve daha önce hangi görevlerde bulunmuştur?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığına Feridun hadi Sinirlioğlu atandı. İlgili atamaya dair karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı.



Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 4., 12. ve 13. maddeleri gereğinde Feridun Hadi Sinirlioğlu, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığına atandı. Ayrıca Feridun Hadi Sinirlioğlu'na Büyükelçi ünvanı verilerek Birleşmiş Milletler Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilciliği Özel Temsilcisi görevi de verildi. Peki Feridun Hadi Sinirlioğlu kimdir, nerelidir?



FERİDUN HADİ SİNİRLİOĞLU KİMDİR, NERELİDİR?



1956 yılında Giresun'un Görele ilçesinde doğmuştur. Memur bir ailenin çocuğu olan Feridun Hadi Sinirlioğlu İstanbul Erkek Lisesi'ni ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nü bitirmiştir. Boğaziçi Üniversitesi gibi saygın bir akademik kurumda İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi Ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde yüksek lisans ve doktora yapmıştır.



HANGİ GÖREVLERDE BULUNDU?



1982 yılında Dışişleri Bakanlığı Personel Dairesi'nde ardından ise Çok taraflı Kültür İşleri Dairesi'nde Aday Meslek Memuru olarak işe başlamıştır. Ancak bu görevden askerlik nedeniyle yine 1982 yılında ayrılmıştır. 1983'te aynı görevine geri dönmüştür. 1985'te Lahey Büyükelçiliği'nde İkinci Katip ve Başkatip olarak çalışmıştır. 1988 yılında Beyrut Büyükelçikelçiliği Başkatipliği, 1990 yılında Yunanistan Dairesi Başkatipliği, 1990 yılında İkili Siyasi ilişkiler Müsteşar Yardımcılığı Başkatipliği, 1991 yılında Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Danışmanlığı, 1992 yılında Başbakan Dışişleri Danışmanı ve 1992 yılında TURKUNO Daimi Temsilciliği'nde Müsteşar görevlerinde bulunmuştur.



1996 yılı ile 2000 yılları arasında Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı yapmıştır. 2002-2007 yıllarında ise Tel Aviv Büyükelçiliği görevini yürütmüştür. 2009 yılında Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı vazifesiyle görevlendirilmiştir. 2016 yılında da Birleşmiş Milletler Nezdinde Türkiye Daimi Temsilcisi görevi verilmiştir. 2015'te kurulan geçici seçim hükümetinde Dışişleri Bakanı olarak görev almıştır.



Emlak365.com

Gündem Haberleri