Cumhurbaşkanı Erdoğan 18 Yıldır Herkesi Değiştirdi Bu 3 İsmi Hiç Değiştirmedi!

AK Parti'de dün yapılan 7. Olağan Büyük Kongrenin ardından oluşan listelere dair analizler devam ediyor. AK Parti'nin yeni yönetimine giren isimler arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 18 yıldır vazgeçmediği 3 isim dikkatlerden kaçmadı.

AK Parti'de büyük bir değişim hareketi başlatılması konusunda milat olarak kabul edilen 7. Olağan Büyük Kongre dn yapıldı. Bu kongrede AK Parti'yi 2023'e taşıyacak olan Merkez Karar Yönetme Kurulu (MKYK) listesi de belirlendi.

Tüzük değişikliği ile MKYK listesi AK Parti'de 50 kişiden 75 kişiye çıktı. MKYK'de görev yapan 22 isim ise liste dışı kalarak yeniden görevlendirilmedi. AK Parti bugüne kadar 10 ayrı kongre yaptı ve 10 ayrı MKYK tarafından yönetildi. Bu MKYK listelerinin tamamında yer alan ise yalnızca 3 isim oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin kuruluşundan itibaren Hayati Yazıcı'ya, Ömer Çelik'e ve Öznur Çalık'a aktif olarak parti yönetiminde görev veriyor.

ÜÇ İSİM HİÇ DEĞİŞMEDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partili cumhurbaşkanlığı sisteminin olmadığı dönemde Cumhrubaşkanı seçilmesi ile AK Parti'den ayrılmak zorunda kaldığı 4 yıl da hesaplanınca bu 3 ismin Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan daha fazla süre AK Parti'de yönetici olarak görev yaptıkları ortaya çıktı. 2014'te yapılan Olağanüstü kongrede Ahmet Davutoğlu, 2016'da yapılan olağanüstü kongrede Binali Yıldırım AK Parti Genel Başkanı seçilmişlerdi. 2018 yılında ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, sistem değişikliği ile yeniden AK Parti Genel Başkanı olmuştu.

HAYATİ YAZICI VAZGEÇİLMEYEN İLK İSİM

Cumhurbaşkanı Erdoğan gibi aslen Rizeli olan Hayati Yazıcı hakimlik ve avukatlık yaparak hukuk alanında tecrübe kazanmış bir isim olarak dikkat çekti. Siyasi yaşamına ANAP'ta başlayan Hayati Yazıcı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da avukatlığını uzun yıllar yapmıştır. Özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şiir okuduğu gerekçesiyle hapis yattığı dönemde Hayati Yazıcı ile bağları sıkılaşmıştır. Daha sonra AK Parti'nin kuruluşunda Erdoğan'ın yanında olmuş ve parti kurucuları arasında yer almıştır. Teşkilat Başkanlığı, Başbakan Yardımcılığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı gibi görevlerde bulunmuştur.Şu anda da AK Parti Siyasi İşler Bakanlığı görevi yapmaktadır.

ÖMER ÇELİK UZUN YILLARDIR ERDOĞAN'I İLE AYNI YOLDA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vazgeçemediği isimler arasında bulunan Ömer Çelik ile Erdoğan'ın ilişkisi İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı dönemine kadar uzanıyor. O dönem hem Erdoğan'a siyasi danışmanlık yapmış hem de yol arkadaşı olarak yalnız bırakmamış. Ak Parti'nin kurucuları arasında yer almıştır. Daha önce Kültür ve Turizm Bakanlığı, AB Bakanlığı ve Başmüzakereci gibi görevlerde bulundu. Şu anda Ak Parti Sözcüsü olarak görev yapmaktadır.

DYP KÖKENLİ ÖZNÜR ÇALIK AK PARTİ'NİN VAZGEÇMEDİĞİ İSİM OLDU

Siyasete DYP'de başlayan Öznur Çalık da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sürekli görev verdiği yol arkadaşlarından birisidir. 1995 ve 1999 yıllarında DYP'den milletvekili adayı olmuştur. 2003'te AK Parti'nin MKYK'sında görev aldı. 2007'de ilk defa milletvekili seçildi. Son 5 dönemdir AK Parti Milletvekili olarak görev yapıyor. Ahmet Davutoğlu döneminde Genel Başkan Yardımcılığı yaptı.

Emlak365.com

Gündem Haberleri