Cumhurbaşkanı Erdoğan 2021 Yılında Kaç TL Maaş Alacak, Cumhurbaşkanının Maaşı Ne Kadar?

Asgari ücret zam oranı büyük tartışmalara neden olmuş, Aile ve Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yapılan açıklama ile asgari ücrete yüzde 21 oranında zam yapılmıştı.

Asgari ücret zam oranı büyük tartışmalara neden olmuş, Aile ve Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yapılan açıklama ile asgari ücrete yüzde 21 oranında zam yapılmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın maaşı ile asgari ücret karşılaştırması yapıldı. Peki, Cumhurbaşkanı maaşı ne kadar, Cumhurbaşkanı maaşı 2021 kaç TL, Cumhurbaşkanı maaş zammı yüzde kaç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın maaşına zam ne kadar oldu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2021 yılında alacağı maaş tutarı açıklandı. Konu hakkında Cumhuriyet Gazetesi tarafından yapılan haberde asgari ücret ile Cumhurbaşkanı maaşı karşılaştırması yapıldı.



CUMHURBAŞKANI MAAŞI ASGARİ ÜCRETİN KAÇ KATI?



Cumhuriyet Gazetesi Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Maliye (Kamu Ekonomisi) Anabilim Dalı’ndan Kadriye Gül Yücel’in “Asgari Ücretin Belirlenmesi ve Vergilendirilmesi: Adalet Bağlamında Karşılaştırmalı Bir Değerlendirme” başlıklı tezini haberleştirdi.



Yapılan haberde "2017 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın maaşı toplamda 133 bin 763, 4 Euro’yken, asgari ücretlininki 5 bin 314, 68 Euro’ydu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın maaşı asgari ücretin 25,17 katıydı. Bu yılki asgari ücret ise 2 bin 825 lira 90 kuruş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın maaşı 88 bin lira. Erdoğan’ın maaşı asgari ücretin 31 katı. 2017 verileriyle kıyaslandığında Erdoğan ile asgari ücretli arasındaki fark 5,83 kat arttı" sözleri ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2021 yılı maaşı 88 bin TL olarak açıklandı.



Söz konusu rakam 2021 yılı asgari ücret rakamının 31 katı olarak hesaplandı.



ASGARİ ÜCRETİN EN DÜŞÜK 3 BİN 100 TL OLMASI TALEP EDİLMİŞTİ



Süreçte hatırlanacağı üzere 2021 yılı asgari ücret maaşı için yoğun bir şekilde 3 bin 100 TL olması talep edilmişti. Hatta konu hakkında CHP tarafından meclise de kanun teklifi verilmişti. Asgari ücret tespit komisyonu tarafından yapılan görüşmeler sonunda asgari ücrete yüzde 21 oranında zam yapılmış ve asgari ücretli çalışanların maaşı 2 bin 825 TL olarak belirlenmişti.



Emlak365.com

Gündem Haberleri