Cumhurbaşkanı Erdoğan 2023 Seçimlerinde O Partilere Kapıları Kapattı

Cumhurbaşkanı Erdoğan 2023 seçimlerine dair yapmış olduğu açıklamasında cumhur ittifakının genişleyip genişlemeyeceğine ilişkin sorulara yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gündemde yer alan konu başlıklarını Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nden Senegal'e giderken değerlendirdi. Uçakta gündeme ilişkin sorulara yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının uzun bölümünü Rusya Ukrayna gerginliğine ayırdı. Türkiye'nin tavrına ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya'nın yaptığının kabul edilemez olduğunu söyledi.

SİYASET GÜNDEMİNE DEĞİNDİ

Konuşmasının devamında 2023 seçimlerine ilişkin de basın mensuplarının sorularına yanıt veren Erdoğan, özellikle Cumhur İttifakının genişlemesine ilişkin soruya yaptığı açıklama ile dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu konuda bir basın mensubunun "Cumhur İttifakı'nın güçlendirilmesi gibi bir ifadeniz oldu. Cumhur İttifakı genişleyecek mi? Sözlerinizi öyle mi anlamalıyız?" sorusuna açıklamalarda bulundu.

Cumhur İttifakında genişlemeye uygun bir durum olması durumunda değerlendirilebileceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Millet İttifakında yer alan partilere kapısını kapattı. Alınabilecek karar hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan "Şu anda Cumhur İttifakı olarak biz gerek Devlet Bahçeli Bey gerek Mustafa Destici Bey ile gerekli değerlendirmelerimizi yaparız, ona göre atılması gereken adım varsa bu adımı atarız." dedi.

"AK Parti Olarak Kendi Tasarrufumuz..."

AK Parti olarka kendi tasarruflarının Millet İttifakı'nın içerisinden herhangi birisinin ittifaka katmamak olarak değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bundan alıp da biz Cumhur İttifakı'mızı lekeleyemeyiz." diye konuştu.

Gündem Haberleri