Cumhurbaşkanı Erdoğan acı haberi duyurdu! Vefat sayısında güncelleme yapıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Gaziantep'te deprem ile alakalı temaslarını sürdürüyor. Bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan depremde vefat edenlerin son sayısını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan deprem bölgesinde temaslarına devam ediyor. Dün Kahramanmaraş ve Adana'yı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün de Gaziantep'te temaslarda bulundu. Bu ziyaretinde açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan depremden dolayı vefat eden vatandaşların sayısını da açıkladı.

VEFAT SAYISI ARTIYOR!

Vefat sayısı hakkında son bilgiyi duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tarihimizin en büyük deprem felaketinde Gaziantep de ilçeleriyle beraber büyük yıkıma uğradı. Son tespitlere göre hayatını kaybedenlerin sayısı 14.014'e yaralıların sayısı 63.794'e yükselmiştir. Toplamda 6.444 bina yıkılmıştır. Buradan bir kez daha depremin etkilediği şehirlerdeki vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyorum." dedi.

ZEMİN ARTI 3-4 KAT KONUTLAR 1 YILDA YAPILACAK

Depremde yıkılan konutların yeniden yapılacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Deprem anından itibaren devlet olarak tüm kurumlarımızla sahadayız. Enkaz kaldırma çalışmalarımız sürüyor. Hedefimiz 1 yıl içerisinde yıkılan binaların yerine zemin artı 3-4 kat şeklinde inşa etmektedir. Bu geçiş sürecinde vatandaşlarımıza 10'ar Bin TL nakdi yardım yapacağız. Bu şekilde geçiş sürecinde sıkıntıları biraz olsun hafifletmiş olacağız. 

Konteyner ve karavan çalışmaları yapıyoruz. Bazı bölgelerde vatandaşlarımızın bu sıkıntılarını giderme gayreti içerisindeyiz. Bu süresi siyasi istismara dönüştürmek isteyenler var. Bu istismara benim vatandaşım fırsat vermeyecektir. Bugün OHAL'in 3 ay süreyle ilanını yapacağız. Bu Türkiye'de bu süreci istismar eden herkese karşı müdahale imkanı bulacağız. Bazı yerlerde maalesef marketlere, AVM'lere yağmalama çalışmaları oluyor. OHAL ile buna da müdahale edeceğiz.

Biz bugüne kadar Van'da devasa depremi nasıl atlattıysa, Bingöl'de, Malatya'da, Elazığ'da, İzmir'de nasıl atlattıysak aynı şekilde burada da yapacağız. Süratle konutları yapıp sahiplerine teslim edeceğiz." dedi.

Gündem Haberleri