Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anıtkabir'deki 23 Nisan Törenine Katılmadı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin 102. kuruluş yıldönümü, Anıtkabir'de kutlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Anıtkabir'de düzenlenen törene katılmadı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin 102. açılış yıl dönümü, ülkenin dört bir yanında törenler ile kutlanıyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 23 Nisan dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret etti öğrenci ve öğretmenler ile bir araya geldi. Özer'in ardından TBMM Başkanı Mustafa Şentop da Anıtkabir'e gelerek çelenk bıraktı, saygı duruşunda bulundu. Anıtkabir'de düzenlenen törene MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı.

TBMM BAŞKANI MUSTAFA ŞENTOP ANITKABİR ÖZEL DEFTERİNİ İMZALADI

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Anıtkabir merdiveninde hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. Şentop, Anıtkabir Özel Defteri'ne: Aziz Atatürk; teşekkülüne öncülük ettiğiniz ve ilk başkanlığını yaptığınız Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışının 102. yıl dönümü vesilesiyle buradayız. Milli Mücadele'nin başkumandanı olarak, milletimizi büyük bir diriliş gayesi etrafında birleştirdiniz ve bizler için bu cennet vatanın ebedi yurdumuz olduğunu tescil ettirdiniz. Sizlerden aldığımız ilhamla milli hakimiyetten ve tam bağımsızlığımızdan ne bugün ne de gelecekte asla taviz vermeyecek bir şuurla yolumuza devam ediyoruz." yazdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Anıtkabir'deki törene katılmazken Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay oradaydı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2014 yılından beri Anıtkabir'de düzenlenen 23 Nisan törenlerine katılmıyor. İstanbul Başakşehir Millet Bahçesi'nde saat 14.00'de düzenlenecek 23 Nisan TRT Çocuk Şenliği'nde olacak.

MECLİS'TE DE ANMA TÖRENİ DÜZENLENDİ
TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve devlet erkanıi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin 102. açılış yıldönümü nedeniyle Birinci Meclis'te düzenlenen anma törenine de katıldı.

Emlak365.com

Gündem Haberleri