Cumhurbaşkanı Erdoğan Ekonomiden Aileye, Dış Politikadan Siyasete 2023 Vizyonunu Ve Manifestoyu Açıkladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti 7. Olağan Büyük Kongresinde bir konuşma yaptı. 2023 manifestosunu açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli değerlendirmelerde bulundu.

AK Parti 7. Olağan Kongresi Ankara Spor Salonu'nda yapıldı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan kongrede bir konuşma gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin 2023 yol haritasını açıkladı.

TÜRKİYE'Yİ KİMSE ENGELLEYEMEYECEK

Türkiye'yi kimsenin engelleyemeyeceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizi iç sıkıntılarla meşgul etmek isteyenler bu sefer başaramayacaklar. Bugün kökenine, inancına, meşrebine bakmaksızın 84 milyon vatandaşı ile tek millet diyen bir Türkiye var. Hedeflerinden asla kopmayan bir Türkiye var. Ellerinden gelse yağmurlu havada ülkemize bir bardak su vermeyecek olanların her gün karşımıza yeni dayatmalarla çıkması bizi yolumuzdan döndüremeyecektir. Türkiye yeni kürsel siyasi ve ekonomik düzenin asli unsurlarından birisi olacaktır. İnsanlığın, hakkın, hakkaniyetin, adaletin, sevginin, huzurun hakim olacağı bir kürsel medeniyet devrini devralmaya hazırlanıyoruz. İman varsa imkan vardır. Bunun için yola çıkıyoruz.” dedi.

Büyük ve güçlü Türkiye'yi inşa edeceklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “2023 hedeflerimizi yeni bir başlangıç haline dönüştürüp büyük ve güçlü Türkiye'yi inşa edeceğiz. İnsanlığın ihtiyacı olduğu tüm fikirlerin ve değerlerin bizim milletimizin hafızasında olduğuna inanıyoruz. Bugün burada kendimiz ve tüm insanlık için büyük bir mücadeleyi vermenin ahdi ile bir araya geldik.” ifadelerini kullandı.

AK PARTİ'NİN İCRAATLARINI AÇIKLADI

Türkiye'nin Ak Parti eliyle büyük kazanımlar elde ettiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “AK Parti milletimizin tarih ve medeniyet temsilcisi olarak iktidara geldiğinde karşımızda tel tel dökülen bir ülke vardı. Milli iradenin üstünlüğünü tam manasıyla tesis ederek demokrasiyi güçlendirdik. 81 ilimizin tamamında yaptığımız yatırımlarla şehirlerimizi kalkındırdık. AK Parti ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine çıkma hedefini adım adım gerçeğe dönüştürdü. Bu tarihi dönüşümü en güzel rakamlar anlatıyor. Önceliğimiz eğitim oldu. Milli Eğitim Bakanlığı'nın bütçesini 2002'de 7,5 milyar TL seviyesinden aldık bugün 147 milyar TL'yi çıkardık. Tüm okullarımızın sayısını 50 bin seviyesinden 87 bin seviyesine yükselttik. Vatandaşımızın üzerine yük olan okul kitaplarını ücretsiz olarak çocuklarımızın sıralarının üzerine koyduk. Bugüne kadar toplam 693 bin öğretmenimizin atamasını gerçekleştirdik. Üniversite sayımızı 76'dan 207'ye yükselttik. Üniversite harçlarını biz kaldırdık. Lisans öğrencilerine verilen kredi ve burs rakamlarını arttırdık. Biz geldiğimizde öğrencilere 45 TL burs veriliyorlardı. Bu yıl lisans öğrencilerimiz aylık 650 TL burs ve kredi alıyorlar. Spor tesislerimizin sayısını yükselttik. Sağlık alanında hastanelerdeki yatak sayımızı 163 binden 164 bine çıkarttık. Halkımıza daha iyi hizmet vermek için hastane sayılarımızı arttırdık. Şehir hastanelerimizin sayısını 17'ye yükselttik.” şeklinde konuştu.

Ak Parti'nin hizmetlerini sıralayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yaşlılık maaşını 2002'de aylık 24 TL'den aldık bugün 760 TL'ye yükselttik. Asgari ücrette de ciddi yükselişler yaptık. Adalette personel sayısını yüzde 177 oranında arttırdık. Kanunları yenileyerek etkin bir adalet hizmeti alınmasının temin ettik. Fiziki olarak da Adalet hizmetlerini geliştirdik. Artık merdiven altı adalet dağıtımı değil tüm imkanlarla adalet dağıtımı yapılıyor. Adalet arayışının insanlığın bitmeyecek yolculuğu olduğu anlayışıyla reformları gündemimizden hiç düşürmedik.” dedi.

CUMHURBAŞKANI YATIRIMLARI SIRALADI!

Türkiye'nin büyük bir dönüşüm yaşadığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimize söz verdiğimiz gibi güvenlik önceliğimiz hep en başta yer aldı. PKK başta olmak üzere tüm terör örgütlerini hezimete uğratıp ülkemiz sınırları içerisinde eylem yapamaz hale getirdik. Muhtarlarımızın özlük haklarında en çok iyileştirmeyi biz yaptık. Biz silahından kendilerine verilecek her türlü desteği muhtarlarımıza verdik. Ulaştırmada ülkemizin altyapısını baştan sona yeniledik. Osmangazi Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Marmaray, Ovit Tünelleri gibi çok sayıda gurur duyulacak proje yapıldı. Çanakkale 1915 Köprüsü'nün de yer aldığı otoyolun inşası sürüyor. Ülkemizde 11.500 km uzunluğundaki demiryolu ağını baştan sona yeniledik. Hava yollarında da önemli adımlar attık. 26 olarak aldığımız havalimanı sayısını 56'ya çıkardık. Salgın sebebiyle geri planda kalsa da Türkiye dünyada hava alt yapısı olarak dünyada sayılı ülkesinde yer almaktadır.” ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN EKONOMİ AÇIKLAMASI

Ekonomiye dair değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ekonomide reform adımlarının takvimini ilan ettik. Şimdi artık zaman çalışma vaktidir. Sadece kendilerini güvende hissetmek amacıyla ellerinde döviz ve altın tutan vatandaşlarımıza bir çağrıda bulunmak istiyorum. Bu döviz ve altınları çeşitli finans kuruluşlarına yatırarak ülke ekonomisine katkıda bulunmalarını istiyoruz. Uluslararası yatırımcılar Türkiye'nin gücüne güvensinler. İş yapma kolaylığı endeksinde 2002 yılında 84. olan ülkemiz geçtiğimiz yıl 33. sıraya yükseldi. Hangi Uluslararası yatırımcı geleceğine güvenmediği bir ülkeye gelip şirket kurar. Ülkemizde dünyanın her yerinden 200 binden fazla Uluslararası öğrenci eğitim görüyor. Güven duyulmasa o aileler çocuklarını gönderirler mi? Türkiye'yi kötüleyenlerin dediklerine kulak asmayın. Türkiye gücünü ekonomisinden, yetişmiş insan kaynağından, reel ekonomisinden alan bir ülkedir. Her türlü şoka dayanıklı olduğumuzu defalarca ispatladık. Türk ekonomisi önümüzdeki dönem çok daha iyi yerlere getireceğiz.” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE'NİN DIŞ POLİTİKA VİZYONU

Türkiye'nin dış politika vizyonunu açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemizin milli menfaatlerine saygı gösteren hiçbir ülkeyle çözülemeyecek sorunumuz yoktur. Önümüzdeki dönemde dostlarımızı arttırarak yolumuza devam edeceğiz. Suriye'ye tüm dünya sırtını dönerken biz o topraklara barışı getirmek için tüm imkanlarımızı kullandık. Suriye gerçek anlamda Suriyelilerin yönettiği bir yer haline gelene kadar Suriyelilerin yanında olmaya devam edeceğiz. Libya'daki meşru hükümet ile deniz yetki alanları hakkında anlaşma yaptık. Bu anlaşma ile hem Türkiye'nin hem de Libya halkının Akdeniz'deki haklarını garanti altına aldık. Türkiye'nin verdiği destek ile bugün Libya yeniden geleceğine umutla bakabiliyor. Önümüzdeki dönemde de Libya'nın yanında yer almaya devam edeceğiz. 30 yıl önce Karabağ'ın işgali ile yaşanan katliamlar bizim de yüreğimizi dağlamıştı. Azerbaycanlı kardeşlerimiz hen diyalog ile çaba harcadılar ama Ermenistan tarafı saldırılarına devam etmiştir. 2020 sonunda Ermenistan yeniden saldırıya geçince Türkiye olarak Azerbaycan'ın yanında yer aldık ve o kirli işgal sona ermiştir. Türkiye ile Azerbaycan kardeşliği daha da güçlenmiştir. Tüm ülkelerle ilişkilerimizi ülkemizin menfaatleri doğrultusunda şekillendirmeyi sürdüreceğiz. Bizim ne doğuya ne de batıya sırtımızı dönme lüksümüz yoktur. Türkiye hem coğrafi konumu, hem ekonomik çıkarları hem de kuşatıcı dış politika vizyonu ile başarılı olacaktır.” dedi.

2023 VİZYONU AÇIKLAMASI

Türkiye'nin 2023 misyonunu açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “2023 hedeflerinde gündemimizde çok sayıda başlık var. Toplumun her kesimine dokunacak hazırlıklarımız var. Ekonomik yol haritalarımız var. Gündemimizde kadınlarımızın haklarını korumayı vicdanlarda değil kağıtlarda arayanlara söyleyeceklerimiz var. Gündemimizde Diyarbakır'da ağlayan annelerin yavruları ile alakalı bir çift laf söyleyemeyenlere diyeceklerimiz var. Gündemimizde sırf ülkemizi hedef aldıkları için terör örgütleri ile iş tutanların acizliği var. Bizim gündemimizde ülkemizin ve milletimizin bugününe ve yarınına ışık tutacak her şey var.” ifadelerini kullandı.

YENİ ANAYASA 2023 VİZYONUNA GİRDİ

Yeni anayasanın 2023 vizyonunda olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye neredeyse iki asrı bulan anayasa arayışında milletimizin içine sinen bir metne kavuşamadı. Milletin tüm kalbi ile içinde olmadığı süreçte ortaya çıkan anayasa metinleri hep tartışmalı olmuştur. 1960 ve 1980 darbesi ile oluşturulup yeniden toparlanan bir anayasamız var. Bu anayasa milletimizin değil vesayetçi güçlerin eseridir. 1982 yılında kabul edilen anayasamız üzerinden 29 yıl geçti. Bu süreçte anayasanın neredeyse değişmeyen bir madde kalmamış ama milleti kucaklayan bir anayasa ortaya çıkmamıştır. Türkiye'nin yeni ve sivil bir anayasaya tartışma yolunu açması kaçınılmaz bir gerektir. Yeni ve sivil anayasa teklifimiz bazı sığ kesimler dışında itibar görmüştür. Milletimiz nasıl bir anayasa ile yönetilmek istiyorsa biz de öyle bir anaya istiyoruz. Yeni anayasanın ruhunda millet olmalıdır. Bu yeni anayasa 84 milyon vatandaşımızın tamamını içermelidir. Bu yeni anayasa insanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışı ile inşa edilmelidir. Yeni anayasa darbecilerin, vesayetin, şu veya bu dengenin değil doğrudan milletin anayasası olmalıdır. Böyle bir anayasa hazırlamak kolay değildir. Bu konuda çeşitli girişimlerimiz olmuştu ama bu çalışmalarımız yarın kalmıştı. Türkiye'de bugün yeni bir anayasa için hiç olmadığı kadar hazır bir ortam olduğunu görüyoruz. Diğer partilerin ve ilgili kuruluşların da anayasa hazırlıkları olduğunu biliyoruz. Bunlar tartışmaya açılacaktır. Yeni anayasa açık ve şeffaf bir şekilde hazırlanacaktır. Mümkün olan en geniş mutabakatla ortaya çıkarılıp milletin onayına sunulacaktır. Burada çağrıda bulunuyorum. Gelin ideolojik veya diğer tüm özelliklerimizi bir kenarda bırakıp Türkiye'yi bir asır taşıyacak yeni bir anayasa yapalım. Biz buna hazırız.” şeklinde konuştu.

AİLE, EĞİTİM VE KÜLTÜR YATIRIMLARI YAPILACAK

Aile kavramının çok önemli olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnsanı insan yapan kalbi ve aklıdır. Kalbimizi aile, aklımızı eğitim ve her ikisi ile birlikte kültürümüz şekillenir. Aile değerleri zayıflamış toplumların sadece medeniyetin maddi imkanları ile varlığını sürdürmesi mümkün değildir. Bunu Avrupa'ya bakınca görebiliyoruz. Milletimizi ayakta tutan aile yapımızın dayanıklığıdır. Şehirleşmenin artması, çalışma biçiminin değişmesi gibi nedenlerle geniş aileden çekirdek aileye geçiş yapıldı. Buna rağmen aile kurumumuzu korumayı başardık. Gözü ve gönlü kapalı bir taklitçiliğin ailelere sirayet etmeye başladığını görüyoruz. Evlenme yaşları yükseliyor, 1 veya 2 çocuklu aileler yaygınlaşıyor. Okullarda bazı ciddi eksiklikler olduğu görüyoruz. Yeni nesiller binlerce yıllık varlığımızın teminatı olan aile ortamından mahrum şekilde yetişiyor. Bu tablo bize yatırımlarımızı aileye, eğitime ve kültüre yapmamızı işaret ediyor. Dünyadaki gelişmelere sırtımızı dönecek değiliz. İnsanı nesne değil kalbi ve aklı ile özne olarak alan geçmişteki anlayışımızı yükseltmeyi amaçlayan mazimize bakmalıyız. Önce aileyi sağlama alacağız. Türkiye'nin tüm vizyonlarının hamuru aile, eğitim ve kültür ile yoğrulacaktır.” dedi.

Emlak365.com

Gündem Haberleri