Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısında Alınan Kararları Açıkladı! Kaldırılan Ve Gevşetilen Kısıtlamalar Belli Oldu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan 1 Haziran'dan itibaren koronavirüs kısıtlamalarında devreye sokulacak yeni kararları kamuoyuna duyurdu.

Tüm Türkiye'nin büyük bir merakla beklediği kabine toplantısı sona erdi. Koronavirüs kısıtlamalarının kaldırılması ve gevşetilmesine dair kararların alındığı kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarda bulundu. Yeni kararları kamuoyuna duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan 1 Haziran sonrasında atılacak adımları açıkladı.

ULAŞIM SORUNUNU KÖKTEN ÇÖZÜYORUZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan yatırımlarla alakalı yaptığı açıklamalarla söze başlayarak, “Türkiye'de son günlerde çok önemli projeleri ve eserleri kazandırdık. Kuzey Marmara Otoyolu'nun Habipler kavşağını tamamlayıp hizmete açtık. Pek çok yerde halen inşaatları süren hızlı tren hatlarımız da devreye girdiğinde Türkiye ulaşımda yeni bir döneme gireceğiz. Kara, demiz, hava ve deniz yolu hatlarımızı birbirine entegra halde planladığımız için ulaşımdaki sorunları kökten çözüyoruz. Bizim ülkemiz işçin yapacak daha çok hizmetimiz, inşa edecek daha çok eserimiz var.” dedi.

YATIRIMLAR DEVAM EDİYOR

Koronavirüs sürecinde Türkiye ekonomisinin durmadığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yaklaşık 1,5 yıldır salgın ile her cephede kararlılıkla sürdürüyoruz. Toplamda 661 milyar lirayı bulan hibe ve desteklerin ülke huzuruna büyük katkısı olmuştu. Bugün Türkiye dünyada milli gelirine göre oranla halkına en yüksek desteği veren ülkelerin başında gelmektedir. Nüfusu bizimle mukayese edilemeyecek ülkelerin üzerinden gerçelçi olmayan verilerden eleştiri yapmak haksızlıktır. Bugün Türkiye'nin büyüme rakamları açıklandı. Yatırımların devam ettiği ve üretiminin ve istihdamın daha da artacağı açıktır.” ifadelerini kullandı.

AŞI SEFERBERLİĞİ BAŞLIYOR

Aşı seferberliği başlayacak diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Haziran ayı tam manası ile aşı seferberliği ayına dönüştürmek için imkanları sonuna kadar zorlayacağız. Yıl sonuna kadar da yerli aşımızı kullanıma sokacağız. Türkiye salgınla mücadelede gelişmiş ülkelerin gerisinde değil ilerisindedir. Bütün bunları söylerken gerçeklere gözlerimizi kapatmıyoruz. Son 6 ayda ciddi sıkıntı yaşayan esnaflarımız olduğunuz biliyoruz. Sokağa çıkma kısıtlamalarının açtığı sorunları biliyoruz. Milletimizin bu süreçte bunaldığını görüyoruz. Yaz mevsimi gelmesi ile insanları uzun süre evde tutmanın hem zor hem de anlamsız olacağını biliyoruz." şeklinde konuştu.

KORONAVİRÜS KARARLARI AÇIKLANDI

Koronavirüs tedbirleri hakkında alınan yeni kararları açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tek gayemiz insanlarımızın sağlığını korumaktadır. Bunun için bulduğumuz her fırsatı kullanıyoruz. Salgının başladığı günden beri açılma ve kapanma kararlarının ardı ardına gelmesinin tek sebebi salgının etkilerini azaltmaktır. Bugün kabine toplantımızda yarından itibaren devreye girecek yeni kararları aldık. Haziran ayı boyunca sokağa çıkma yasakları hafta içi ve Cumartesi 22:00 ile 05:00 arasında devam edecek. Cumartesi 22:00'da başlayacak sokağa çıkma kısıtlamaları Pazartesi sabahı 05:00'a kadar devam edecektir. Kafe ve restoranlar 07:00 ile 21:00 saatleri arasında müşteri kabul edebilecekler. Pazar günleri ise paket servis ile hizmet verebilecekler." dedi.

Alınan kararların devamını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yaklaşık bir buçuk aydır faaliyetlerine ara veren kahvehane, halı saha, spor salonu da sabah 07:00 akşam 21:00 arası çalışabileceklerdir. Açık ve kapalı alanlardaki nikahlar belirlenen şartlara göre 1 Haziran'dan itibaren başlayabilecektir. Üniversitelerin 2021-2022 akademik takvimi 10 Eylül'de başlayacak şekilde planlanacaktır. Kamu kurumlarındaki esnek mesai uygulaması yeni düzenlemeye kadar devam edecektir." şeklinde konuştu.

Gündem Haberleri