Cumhurbaşkanı Erdoğan Kilis'ten duyurdu 16.170 kişi hayatını kaybetti 69.194 yaralı var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaşanan büyük depremin ardından bugün Kilis'i ziyaret ederken canlı yayın ile bölgedeki son durumu duyurdu.

6 Şubat büyük Kahramanmaraş depremi 10 ilde büyük yıkıma neden olurken deprem sonrasında bölgedeki yaraları sarmak adına çalışmalar başlamıştı. Dün Kahramanmaraş'ı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün ise Kilis'i ziyaret etti.

Bölgedeki son durumu aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan bölgeyi en kısa sürede TOKİ eli ile baştan inşa edeceklerini açıkladı. Bölgede ilk olarak enkaz kaldırma çalışmalarını tamamlayacaklarını belirten Erdoğan sonrasında ise bölgeyi mümkün olan en kısa sürede baştan inşa edeceklerini açıkladı. 

KAHRAMANMARAŞ DEPREMİNDE KAÇ KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, TOPLAM YARALI SAYISI KAÇ?

Bölgeden yaptığı açıklamasında Cumhurbaşkanı Erdoğan "Asrın felaketi diyebileceğimiz bu depremler büyük felakete sebep oldu. Dünden beri ziyaret ettiğimiz şehirlerde yaşanan yıkımı yerinde gördüm. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 16 bin 170'e çıktı, 64 bin 194 vatandaşımız yaralandı. 6 bin 444 bina yıkıldı" diyerek son rakamı duyurdu. 

 DEPREMDE KAÇ BİNA YIKILDI, TOPLAM YIKILAN BİNA SAYISI KAÇ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamasında "Asrın felaketi diyebileceğimiz bu depremler büyük felakete sebep oldu. Dünden beri ziyaret ettiğimiz şehirlerde yaşanan yıkımı yerinde gördüm. 

Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 16 bin 170'e çıktı, 64 bin 194 vatandaşımız yaralandı. 6 bin 444 bina yıkıldı. Devletimiz tüm bakanlıkları ve kurumlarıyla çalışmalarını yürütüyor. Sivil toplum kuruluşları ve gönüllüler arama kurtarma ve yardım çalışmalarına destek veriyor. Maruz kaldığımız depremin etkisi büyük olunca ister istemez gecikmeler ve eksiklikler yaşanabiliyor" diyerek toplam yıkılan bina sayısını 6 bin 444 olarak açıkladı. 

Gündem Haberleri