Cumhurbaşkanı Erdoğan O İsimlerin Üzerini Çizdi! 8 Mart 2022 Tarihli Atama Kararnamesi ile Görevden Alınan İsimler

8 Mart 2022 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan Atama Kararları ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü MTA kadrolarında üst düzey görevden almalar açıklandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı Cumhurbaşkanlığı Tarafından Yapılan Atamalar Hakkında Kararlar (Karar: 2022/87, 88) 08 Mart 2022 Tarihli ve 31772 Sayılı Resmî Gazete ile yayımlanarak yürürlüğe girdi. Atama kararnamesi kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 2 üst düzey bürokrat görevinden alındı.

Görevinden alınan ilk isim Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdür Yardımcısı Şeref Kazancı olurken yine Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü MTA Genel Müdür Yardımcısı Muhammet Emrah Ayaz'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzaladığı karar kapsamında görevinden alınan bir diğer isim oldu. Her iki isim içinde görevden alma kararı 8 Mart 2022 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanarak yürürlüğe girdi.

8 MART 2022 TARİHLİ ATAMA KARARLARI! GÖREVİNDEN ALINAN İSİMLER KİMLER?

Son olarak Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin görevinden affını istemesi ile kabinede yapılan bakan değişikliği ile Vahit Kirişçi Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bu göreve atanmıştı. Kabine değişikliği kulis haberleri gelmeye devam ederken bu nedenle yayımlanan her atama kararnamesi kamuoyu gündemi tarafından da yakından takip ediliyor. Bugün yayımlanan atama kararları kapsamında bakanlar kabinesinde bir değişime gidilmezken üst düzey bürokrat kadrosunda 2 görevden alma kararı açıklandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılan imza kapsamında hakkında görevden alma kararı verilen ilk isim Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdür Yardımcısı Şeref Kazancı oldu. Kazancı ile aynı kaderi paylaşarak görevinden alınan ikinci isim olarak ise Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü MTA Genel Müdür Yardımcısı Muhammet Emrah Ayaz oldu. Görevinden alınan isimlerin yerine ise ilk etapta yeni bir atama kararı yayımlanmadı.

Gündem Haberleri