Cumhurbaşkanı Erdoğan Tam Normalleşme Sinyali Verdi! İşte O Tarih

Cumhurbaşkanı Erdoğan İl Başkanları toplantısı kapsamında salgın sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan tam normalleşme için Ramazan Bayramı sonrasını işaret etti.

Türkiye'de artan vaka sayıları korkutucu düzeye ulaştı. Vaka sayılarının artmasının ardından kısa süre önce kısıtlamalar geri getirildi. Yüksek risk grubu olan illerde hafta sonraları için tedbirler alınırken tüm yurtta akşam 21.00'den sonra sokağa çıkma yasaklandı.

Salgının etkilerinin azalması adına atılan tedbir adımlarının ardından merak edilen bazı başlıklar oluştu. Vatandaşlar ilk olarak ramazan ayında tam kapanma olup olmayacağını ardından yaz aylarında yeni normalleşme kararlarını merak ediyorlar. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu iki konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BAYRAM SONRASINI İŞARET ETTİ

AK Parti İl Başkanları Toplantısı kapsamında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan salgın sürecini ele aldı. Salgında uygulanacak olan tebdirler ile birlikte bu süreçte işletmelere sağlanacak destekler hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan bu süreçte mecburen sıkılaşmaya gidiyoruz dedi.

Ramazan Ayında Yeni Tedbirler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan ayında atılacak adımlarla salgının önüne geçileceğini ifade ederek "Ramazan ayında tedbirlere riayet ederek salgının boynunu da kıracağız. Ramazan ayında vaka sayılarımızı birkaç binli rakamlara düşürebilirsek, Mayıs ayında başlayacak turizm hareketliliğinden yararlanabiliriz. Aksi takdirde bir turizm sezonunu daha kaçırabiliriz." açıklamasında bulundu.

BAYRAMDAN SONRA GÜZEL GÜNLER

Yeni normalleşme süreci ve kısıtlamaların kaldırılmasına ilişkin ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan Bayramından sonraki dönemi işaret etti. Amacımız ülkemizi bayram sonrasındaki güzel günler için hazırlamaktır diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni normalleşme süreci için tarih vermiş oldu.

Gündem Haberleri