Cumhurbaşkanı Erdoğan Tarafından TCDD Genel Müdürü Olarak Atanan Hasan Pezük Kimdir, Nereli?

2 Ocak 2021 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan atama kararları kapsamında Hasan Pezük TCDD Genel Müdürü olarak atanmıştı.

2 Ocak 2021 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan atama kararları kapsamında Hasan Pezük TCDD Genel Müdürü olarak atanmıştı. Yapılan atama açıklaması sonrası Hasan Pezük kimdir, nerelidir, kaç yaşında soruları araştırılmaya başlandı. Hasan Pezük kim, kaç yaşında, nereli?

Emlak365.com / Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından TCDD Genel Müdürü olarak atanan Hasan Pezük kamuoyunda merak konusu oldu.



TCDD YENİ GENEL MÜDÜRÜ HASAN PEZÜK KİM?



TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Kamuran Yazıcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından görevinden alınırken yerine Hasan Pezük atanmıştı. Yapılan atama sonrası "Yeni TCDD Başkanı Kim?" sorusu en çok aranılanlar arasına girdi.



Yeni TCDD Başkanı Hasan Pezük oldu.



Hasan Pezük 1970 Gümüşhane doğumludur.



Lise dönemine kadar eğitimini Gümüşhanede tamamladı.



Üniversite eğitimini İstanbul'da aldı ve Yıldız Teknik Üniversitesi Elektronik Fakültesi Elektrik Mühendisliği bölümünü bitererek mezun oldu.



Kariyerine 1996 yılında İETT Genel Müdürlüğü bünyesinde memur olarak başladı.



Kariyerine yine İETT bünyesinde Yapı Bakım Onarım Daire Mühendisi, Kontrol Amiri ve Özel Projeler Müdürlüğü Raylı Sistem Proje Yöneticisi olarak devam etti.



2006 senesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Şehir Aydınlatma ve Enerji Müdürlüğü Müdür Yardımcısı görevine atandı.



2009 yılında Müdür olarak kariyerine devam etti.



2010 senesinde istanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı - Raylı Sistem Müdürlüğü Müdür Yardımcısı pozisyonuna atandı.



2012 senesinde Raylı Sistemler Müdürü olarak atandı.



Bugün Resmi Gazete ile yayımlanan karar kapsamında TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürü olarak atandı.

Gündem Haberleri