Cumhurbaşkanı Erdoğan Ulusa Sesleniş Konuşması İle Yeni Koranavirüs Tedbirlerini Açıkladı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan şehirlerin izolasyonu ve sosyal hayatın sınırlandırılması açıklamalarının ardından gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak olan açıklamalara çevrilmişti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan şehirlerin izolasyonu ve sosyal hayatın sınırlandırılması açıklamalarının ardından gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak olan açıklamalara çevrilmişti. Koranavirüs salgını nedeni ile alınan yeni tedbirleri açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladı yeni tedbir paketi detayları haberimizde..

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, korana virüs toplantısı sonrası düzenlenen basın toplantısında önemli açıklamalarda bulunmuştu.



SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA: SOSYAL HAREKETLİLİK SINIRLANDIRILMALI, VİRÜSÜN ŞEHİRLER ARASI DOLAŞIMI ENGELLENMELİ!



Basın toplantısında mutlaka korana virüsün engellenmesi için sosyal hayatın sınırlandırılması gerektiğini belirten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca şehirler arasında da dolaşımın engellenmesi gerektiğini belirtmişti.



Bakan Koca çalışma saatleri, günleri ve tatillerin baştan düzenlenmesi gerektiğini belirterek virüse karşı izolasyon vurgusu yaparak "Türkiye'de sokağa çıkma yasağı mı ilan edilecek?" sorusunu bir kere daha gündeme getirmiş oldu.



CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN YENİ KORANAVİRÜS TEDBİRLERİNİ AÇIKLAMAYA BAŞLADI!



Canlı yayında ulusa sesleniş konuşması gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan korana virüs salgını nedeni ile alınan yeni önlemleri açıklamaya başladı. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından önemli bölümler;



Koranavirüs hastalığı giderek yaygınlaşıyor ve can almaya devam ediyor.



Bu büyük felaket herkesle beraber bizi de etkilemiştir. Bugün itibari ile ülkemizde de ne yazık ki 92 can kaybı vardır.



Pek çok ekonomik tedbiri hayata geçirdik, geçirmeye devam ediyoruz. İşsizlik fonunu kullanarak çalışanlarımızı, kredi garanti fonun ile esnafımızı destekliyoruz.



En düşük emekli maaşını 1.500 liraya çıkardık, emeklilere ikramiye ödemesini Nisan ayına çektik. Çalışanlar için kısa dönem ödeme desteği başlattık.



Dar gelirli aileler biner liralık ödeme yaptık. Sanayicilerimizi rahatlatacak tedbirleri de hayata geçirdik.



Bu ülkede kimsenin açıkta kalmasına da aç kalmasına da izin vermeyeceğiz. Çocuklarımıza nasıl gözümle bakıyorsak büyüklerimizi de aynı ihtimamı göstereceğiz.



EN KISA SÜREDE KORANA VİRÜSÜ YENECEĞİZ!



Hep birlikte kurallara uyarsak bu süreci en kısa sürede atlatacağız. Türkiye bu salgın dönemine en hazırlıklı şekilde yakalanmıştır. Son 17 senedir ekonomisini ve alt yapısını güçlendiren Türkiye kendi kendine yetebilmesinin avantajlarını yaşıyoruz.



Hamdolsun ilaç ve gıda konusunda hiçbir sıkıntımız yoktur. Hastalıkla mücadele konusunda maske, eldiven ve test kiti konusunda da kendimiz üretebildiğimiz için hiçbir sıkıntımız ve sorunumuz yoktur. Bunlarla ilgili stokçuluk yapanları da takip ediyoruz.



Solunum cihazı konusunda da üretime başlıyoruz. Test sayısını hızla arttırdık. Testler kesinlikle ücretsizdir. Tedaviye yönelik ilaç elimize ulaştı. Kullanmaya başladık. Teşhis ve tedavi ile ilgili herkesin tüm ihtiyaçlarını karşılıyoruz.



HER PAZARTESİ TELEKONFERANS YÖNTEMİ İLE KABİNE TOPLANTISI YAPILACAK



Vatandaşlarımızın günlük hayatlarını sürdürmesi için seferberlik ruhu ile çalışıyoruz. Kabine toplantımızı her hafta telekonferansla gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Her Pazertesi günü kabine toplantısı yapacağız.



Belirlenen kurallara ne kadar sıkı uyarsak bu cendereden o kadar kısa sürede çıkarız. Gıda, sağlık ve temizlik zincirinin ayakta tutulmasını özellikle gözetiyoruz.



Bugüne kadar tüm alanlarda aldığımız tedbirlerin arkasında bu amaç vardır.



Aziz milletim bugün bilim kurulu tavsiyeleri doğrultusunda aldığımız yeni tedbir kararlarını hayata geçiriyoruz.




  1. Şehirler arası seyahetler bundan sonra Valilik iznine bağlanacak.
  2. Kamuda olduğu gibi özel sektörde de minumum personel ile esnek çalışma sistemi uygulanacak.
  3. Toplu taşıma araçlarında seyrek oturma düzeni uygulanacak.
  4. Piknik alanları ormanlar ve ören yerleri gibi alanlar hafta sonları kapalı olacak, hafta içinde de bu alanlarda kesinlile toplu halde bulunulmayacak.
  5. Askerlerimiz 14 gün karantina kuralına uygun olarak celp ve terhis uygulamasına tabi tutulacak.
  6. Yurt dışı uçuşların tamamı sonlandırılmıştır.
  7. Tüm illerimizde pandemi kurulu oluşturulacaktır.
  8. Bu tedbirlerin Ankara, İstanbul ve İzmir başta olmak üzere 30 büyükk şehirimizde titizlikle uygulanmasına geçilecektir.
  9. Ev ve işyeri dahil her ortamda sosyal mesafeye uyularak toplu ulaşım araçlarını kullanmadan, gıda alışverişi dışında zorunlu olunmayan hallerde sokağa çıkılmaması gerekmektedir.


Gönüllü karantina kurallarına harfiyen uymalıyız. Aksi halde daha sert tedbirler almak zorunda kalabiliriz...



Emlak365.com


Gündem Haberleri