Cumhurbaşkanı Erdoğan Ve Bahçeli'nin Yeni Anayasa Yol Haritası Belli Oldu! İşte Herkesin Merak Ettiği Görüşmenin Detayları!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin son yaptıkları görüşmeye yeni anayasa çalışmalarının damga vurduğu bildirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin son yaptıkları görüşmeye yeni anayasa çalışmalarının damga vurduğu bildirildi. İkilinin yeni anayasa için bir yol haritasında anlaştıkları ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasında önceki gün bir görüşme gerçekleştirildi. Bu görüşmede neler konuşulduğuna dair kulis bilgileri kamuoyuna sızmaya başladı.



MUHALEFETTEN DESTEK ALAMAYACAKLARINA HEMFİKİRLER



Yeni anayasa çalışmaları hakkında fikir birliğine varan iki lider muhalefetin destek vermemesi durumunda dahi çalışmalarda ısrar edecekleri konusunda anlaşma sağladılar. Buna göre AK Parti ve MHP yeni anayasa için bir çalışma gerçekleştirecek ve bu çalışmanın sonucu da düzenli olarak kamuoyu ile paylaşılacak. Muhalefet partilerinin yeni anayasa tartışmalarındaki beyanlarını değerlendiren Erdoğan ve Bahçeli bu konuda onlardan bir destek alamayacaklarına dair mutabakata da vardılar.



YENİ ANAYASANIN YOL HARİTASI BELLİ OLDU!



AK Parti ve MHP kendi içlerinde bir ön hazırlık yaparak yeni anayasa çalışmalarına başlayacaklar. Ardından ortak bir komisyon kurulacak ve yeni anayasa yazılmaya başlanacak. Bu yazım sırasında yeni anayasayı destekleyen üniversite, sivil toplum ötgütü ve diğer birimlerin tamamı ile görüşme yapılacak, fikirleri ve önerileri alınacak. 2011 yılında yapılan ve 60 maddede uzlaşma sağlanan çalışma da referans kabul edilecek.



TEKLİF KABUL EDİLMEYECEK OLSA DA KAMUOYUNA AÇIKLANACAK



Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bahçeli tarafından belirlenen yol haritasına göre yeni anayasnaın yazımı bittiğinde ortaya çıkan çalışma muhalefet partilerine götürülecek ve bu durum kamuoyu ile de paylaşılacak. Ardından ise yeni anayasa bir teklif halinde TBMM Başkanlığına sunulacak. Muhalefeti yeni anayasa konusunda samimiyetsiz bulan iki lider kamuoyundan destek arayacak ve muhalefeti millete şikayet edecek.



Bahçeli ve Erdoğan'ın görüşmesinden elde edilen bilgilere göre yeni anayasada mevcut anayasanın ilk 4 maddesi aynı şekilde korunacak. Ayrıca Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni zaafa uğratacak herhangi bir değişikliğe de izin verilmeyecek.



Emlak365.com

Gündem Haberleri