Cumhurbaşkanı Erdoğan Ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan Maske Zorunluluğu Ne Zaman Kalkacak Açıklaması

Kademeli normalleşme sürecinin ikinci aşamasına geçilirken vatandaşlar maske zorunluluğunun ne zaman sona ereceğini merak etmeye devam ediyorlar. Maske zorunluluğu hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından ayrı ayrı iki açıklama yapıldı. Maske zorunluluğu ne zaman kalkacak?

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve sosyal yaşamda bazı değişiklikleri mecburiyet haline getiren koronavirüs salgını etkisini azaltsa da tehdit olmayı sürdürüyor. Koronavirüs ile mücadele 15 Haziran 2021 itibariyle kademeli normalleşmenin ikinci aşamasına geçiş yapıldı. Tüm vatandaşlar yaklaşık 1,5 yıldır uygulanan maske zorunluluğunun ne zaman sona ereceğini merak ederken konuya dair iki önemli açıklama geldi.

Maske zorunluluğunun ne zaman kaldırılacağına dair Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ayrı ayrı iki açıklama yaptılar. Vatandaşların artık takmaktan bunaldığı ama sağlık riski açısından da takmak zorunda kaldıkları maske zorunluluğu ne zaman kalkacak? Türkiye'de maskesiz yaşama ne zaman geçiş yapılacak?

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

Maske zorunluluğu hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Maske zorunluluğu ile alakalı tarih açıklaması Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılacaktır. Vaka sayılarının düşürülmesi ve aşılanan vatandaşlarımızın sayısının arttırılması için çalışmalarımız devam etmektedir. Maskeleri ne zaman çıkaracağız sorusunun cevabını Sağlık Bakanımızın kısa bir süre içerisinde vereceğini düşünüyorum. Bizim de arzumuz en kısa sürede bu maskelerden kurtulmaktır. Ancak bunu yaparken tek bir vatandaşımızı bile riske atamayız.” dedi.

SAĞLIK BAKANINDAN MASKE ZORUNLULUĞU NE ZAMAN KALKACAK AÇIKLAMASI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise maske zorunluluğu hakkında, “Öncelikle aşılamanın çok yoğun bir şekilde yapılması gerekiyor. Buna da başladığımızı biliyorsunuz. Aşı sıkıntımız yok, tüm vatandaşlarımıza etecek aşımız var. Toplumun en az yüzde 60'ının koronavirüs aşıları yapıldığında toplumsal bağışıklık oluşacaktır. Bu da çok daha rahat bir şekilde hareket etmemizi sağlayacak. Bunu elde ettiğimizde de maske takmak artık bir gereklilik olmaktan çıkacaktır. Önce toplumsal bağışıklığı sağlayacağız ve ardından da maskelerden kurtulacağız. Bunun için ne kadar yaygın aşılama olursa maskelerden o kadar erken kurtuluruz.” açıklamasını yaptı.

Ayrıca Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs aşısı yaptıran vatandaşların sayısının her geçen gün arttığını söyleyerek maske zorunluluğuna tahminlerden dahi erken bir tarihte son verilebileceğini belirtti.

Gündem Haberleri